Raparperi tarte tatin

Raparperi tarte tatin paistetaan voitaikinan sisässä paistinpannussa uunissa ja tarjoillaan lämpimänä.

noin 8 annosta

45 minuuttia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

20 g voita tai margariinia
400 g raparperipaloja
1 tl kanelia
3/4 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1/2 tl Dansukker Vaniljasokeria
400 g voitaikinaa tai lehtitaikinaa levynä

Lisäksi
2 dl vispikermaa
2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Ohjeet

Kuumenna voi tai margariini halkaisijaltaan 24–26 cm:n paistinpannussa, joka kestää uunin lämpöä. Laita raparperipalat, kaneli ja ruokokidesokeri pannulle ja hämmennä muutaman minuutin ajan, kunnes raparpereista alkaa irrota nestettä. Laske lämpötilaa ja anna kiehua hiljalleen, kunnes raparperit pehmenevät.

Ota pannu liedeltä ja nosta päälle kaulittu voitaikinalevy. Leikkaa ylimääräiset reunat pois ja painele reunataikina pannun sisäpuolelle.

Nosta pannu 200-asteiseen uuniin ja kypsennä noin 20 minuuttia, kunnes taikina on saanut hieman väriä.

Ota pannu uunista ja nosta päälle iso tarjoilulautanen nurinpäin.

Kumoa varovasti tarjoilulautaselle.

Vaahdota kerma. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.

Tarjoa lämmin raparperi tarte tatin kermavaahdon kanssa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa

Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.