Raparperi-rosmariinisima

1 vrk + n. 7 vrk
Tarjoa hienostunutta, rosmariinilla maustettua raparperisimaa juhannuksena tai kesäjuhlien kilistelyjuomana.
Raparperi-rosmariinisima
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 1 kg raparperia
  • 4 l vettä
  • 2 oksaa tuoretta rosmariinia
  • 5–6 dl Dansukker Taloussokeria
  • herneen kokoinen pala tuorehiivaa

Pulloihin

  • Dansukker Taloussokeria

Huuhtele raparperit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Laita ne kattilaan veden ja huuhdeltujen rosmariininoksien kanssa. Anna kiehua hiljalleen noin 15–20 minuuttia ja siivilöi raparperit pois. Lisää liemeen sokeri ja anna liueta joukkoon sekoitellen.

Liuota hiiva pieneen vesitilkkaan ja lisää kädenlämpöiseen simapohjaan. Sekoita ja laita päälle kansi tai folioarkki. Anna seistä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.

Laita puhtaiden pullojen pohjalle teelusikallinen sokeria ja pullota raparperisima. Anna valmistua jääkaapissa noin viikon verran.

Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, älä käytä liian tiukkaa korkkia.

Säilytä sima jääkaapissa ja käytä noin viikon kuluessa.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker