Raparperi-rosmariinisima

Tarjoa hienostunutta, rosmariinilla maustettua raparperisimaa juhannuksena tai kesäjuhlien kilistelyjuomana.

1 vrk + n. 7 vrk

Arviot (47 kpl)

Ainekset

1 kg raparperia
4 l vettä
2 oksaa tuoretta rosmariinia
5–6 dl Dansukker Taloussokeria
herneen kokoinen pala tuorehiivaa
Pulloihin
Dansukker Taloussokeria

Ohjeet

Huuhtele raparperit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Laita ne kattilaan veden ja huuhdeltujen rosmariininoksien kanssa. Anna kiehua hiljalleen noin 15–20 minuuttia ja siivilöi raparperit pois. Lisää liemeen sokeri ja anna liueta joukkoon sekoitellen.

Liuota hiiva pieneen vesitilkkaan ja lisää kädenlämpöiseen simapohjaan. Sekoita ja laita päälle kansi tai folioarkki. Anna seistä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.

Laita puhtaiden pullojen pohjalle teelusikallinen sokeria ja pullota raparperisima. Anna valmistua jääkaapissa noin viikon verran.

Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, älä käytä liian tiukkaa korkkia.

Säilytä sima jääkaapissa ja käytä noin viikon kuluessa.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut

Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?