Raparperi-rosmariinisima

Tarjoa hienostunutta, rosmariinilla maustettua raparperisimaa juhannuksena tai kesäjuhlien kilistelyjuomana.

PT1H

1 vrk + n. 7 vrk

Arviot (61 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 kg raparperia
4 l vettä
2 oksaa tuoretta rosmariinia
5–6 dl Dansukker Taloussokeria
herneen kokoinen pala tuorehiivaa
Pulloihin
Dansukker Taloussokeria

Ohjeet

Huuhtele raparperit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Laita ne kattilaan veden ja huuhdeltujen rosmariininoksien kanssa. Anna kiehua hiljalleen noin 15–20 minuuttia ja siivilöi raparperit pois. Lisää liemeen sokeri ja anna liueta joukkoon sekoitellen.

Liuota hiiva pieneen vesitilkkaan ja lisää kädenlämpöiseen simapohjaan. Sekoita ja laita päälle kansi tai folioarkki. Anna seistä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.

Laita puhtaiden pullojen pohjalle teelusikallinen sokeria ja pullota raparperisima. Anna valmistua jääkaapissa noin viikon verran.

Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, älä käytä liian tiukkaa korkkia.

Säilytä sima jääkaapissa ja käytä noin viikon kuluessa.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!