Raparperi-mansikkakeitto

Raparperi ja mansikka ovat maukas makupari kesäisessä jälkiruokakeitossa.

4 annosta

PT1H

2 tuntia

Arviot (53 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

150 g raparperia paloina
4 dl vettä
1 kanelitanko
1/2–3/4 dl Dansukker Luomuruokosokeria
1 tl perunajauhoja
1/2 dl vettä
1/2 l mansikoita

Ohjeet

Pane raparperi, vesi, sokeri ja kanelitanko kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä. Sekoita perunajauhot kylmään vesitilkkaan ja kaada seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kattilaan. Nosta kattila takaisin liedelle ja anna kiehahtaa, älä keitä. Poista kanelitanko. Soseuta mansikat tehosekoittimessa ja vatkaa sose keittoon. Jäähdytä. Nauti keitto esimerkiksi pikkuleipien tai sokerikorppujen kera.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?