Murotaikina
Limettitäyte
Haudutettu raparperi
1. Sekoita kuutioitu voi ja muut ainekset tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja pane jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
2. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen piirasvuokaan, jonka halkaisija on 24 cm. Mikäli haluat valmistaa piiraan pitkänmalliseen vuokaan, 2/3 taikinasta riittää.
3. Paista pohjaa 175 asteessa uunin keskiosassa noin 10 minuuttia.
4. Sekoita kaikki täytteen ainekset.
5. Kaada täyte piiraspohjalle. Jatka paistamista 175 asteessa uunin keskiosassa 15–20 minuuttia. Pane jäähtynyt piirakka jääkaappiin noin 3 tunniksi ennen tarjoilua.
6. Huuhtele ja paloittele raparperit. Laita ne kasariin yhdessä ruokokidesokerin kanssa. Kääntele hetki, kunnes ne hieman pehmenevät. Nosta kasari pois liedeltä. Lisää puolitetut tai lohkotut mansikat ja limetin mehu. Kääntele ainekset keskenään. Tarjoa piiraan kera.
Reseptin on laatinut