Ainekset
Murotaikina
150 g voita
1 1/4 dl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
3 1/2 dl (täysjyvä)vehnäjauhoja
1 keltuainen
Limettitäyte
4 keltuaista
3 dl ranskankermaa
1 1/4 dl Dansukker Tomusokeria
1 1/2 rkl Maizena-maissitärkkelystä
1/2 luomulimetin kuori
3/4 dl tuorepuristettua limettimehua
Haudutettu raparperi
2 raparperin vartta
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
200 g tuoreita mansikoita
½ limetin mehu
Ohjeet
1. Sekoita kuutioitu voi ja muut ainekset tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja pane jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
2. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen piirasvuokaan, jonka halkaisija on 24 cm. Mikäli haluat valmistaa piiraan pitkänmalliseen vuokaan, 2/3 taikinasta riittää.
3. Paista pohjaa 175 asteessa uunin keskiosassa noin 10 minuuttia.
4. Sekoita kaikki täytteen ainekset.
5. Kaada täyte piiraspohjalle. Jatka paistamista 175 asteessa uunin keskiosassa 15–20 minuuttia. Pane jäähtynyt piirakka jääkaappiin noin 3 tunniksi ennen tarjoilua.
6. Huuhtele ja paloittele raparperit. Laita ne kasariin yhdessä ruokokidesokerin kanssa. Kääntele hetki, kunnes ne hieman pehmenevät. Nosta kasari pois liedeltä. Lisää puolitetut tai lohkotut mansikat ja limetin mehu. Kääntele ainekset keskenään. Tarjoa piiraan kera.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?