Raparperi-limettipiiras - Raparperi-limettipiirakka

Raparperi-limettipiiras

noin 12 palaa 1 tunti + jäähdytys 3 tuntia
Raparperia ja mansikkaa tarjotaan herkullisen limettitäytteisen piiraan seurana.
Raparperi-limettipiiras
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Murotaikina

    • 150 g voita
    • 1 1/4 dl Dansukker Tomusokeria
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 3 1/2 dl (täysjyvä)vehnäjauhoja
    • 1 keltuainen

    Limettitäyte

    • 4 keltuaista
    • 3 dl ranskankermaa
    • 1 1/4 dl Dansukker Tomusokeria
    • 1 1/2 rkl Maizena-maissitärkkelystä
    • 1/2 luomulimetin kuori
    • 3/4 dl tuorepuristettua limettimehua

    Haudutettu raparperi

    • 2 raparperin vartta
    • 1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
    • 200 g tuoreita mansikoita
    • ½ limetin mehu

    1. Sekoita kuutioitu voi ja muut ainekset tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja pane jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

    2. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen piirasvuokaan, jonka halkaisija on 24 cm. Mikäli haluat valmistaa piiraan pitkänmalliseen vuokaan, 2/3 taikinasta riittää.

    3. Paista pohjaa 175 asteessa uunin keskiosassa noin 10 minuuttia.

    4. Sekoita kaikki täytteen ainekset.

    5. Kaada täyte piiraspohjalle. Jatka paistamista 175 asteessa uunin keskiosassa 15–20 minuuttia. Pane jäähtynyt piirakka jääkaappiin noin 3 tunniksi ennen tarjoilua.

    6. Huuhtele ja paloittele raparperit. Laita ne kasariin yhdessä ruokokidesokerin kanssa. Kääntele hetki, kunnes ne hieman pehmenevät. Nosta kasari pois liedeltä. Lisää puolitetut tai lohkotut mansikat ja limetin mehu. Kääntele ainekset keskenään. Tarjoa piiraan kera.
     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker

    ;