Ranskalainen perunasalaatti

6 tuntia
Raikas ranskalainen peruna-sipulisalaatti kirkkaalla sinappi-öljykastikkeella.
Ranskalainen perunasalaatti
Arvioi: (11kpl)

Ainekset

  • 1 kg kiinteitä perunoita keitettynä
  • 1 punasipuli silputtuna
  • 4 kevätsipulia silputtuna

Kastike

  • 3 rkl Dijon-sinappia
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl omenaviinietikkaa tai viinietikkaa
  • 1 rkl Dansukker Talous- tai Fariinisokeria
  • ¾ tl suolaa
  • 1 tl karkeaksi rouhittua musta- tai valkopippuria
  • 1 rkl persiljaa tai tilliä silputtuna
  • muutama tuore rakuunanlehti silputtuna

Mittaa kastikkeen aineet kulhoon ja sekoita hyvin. Viipaloi puolet perunoista laakeaan kulhoon, valuta puolet kastikkeesta viipaleille ja ripottele puolet sipulisilpuista päälle. Tee toinen kerros samoin. Peitä kulho kannella tai kelmulla ja ravistele salaattiaineita hiukan. Säilytä jääkaapissa muutamia tunteja tai yön yli. Valuta tilkka oliiviöljyä salaatin päälle juuri ennen tarjoilua.

Nauti grilliruokien kanssa tai esimerkiksi fetan ja oliivien kera kesäaterian alkuruokana.

Reseptin on laatinut

Dansukker