Ranskalainen perunasalaatti

Raikas ranskalainen peruna-sipulisalaatti kirkkaalla sinappi-öljykastikkeella.

6 tuntia

Arviot (28 kpl)

Ainekset

1 kg kiinteitä perunoita keitettynä
1 punasipuli silputtuna
4 kevätsipulia silputtuna

Kastike
3 rkl Dijon-sinappia
1 dl oliiviöljyä
2 rkl omenaviinietikkaa tai viinietikkaa
1 rkl Dansukker Talous- tai Fariinisokeria
¾ tl suolaa
1 tl karkeaksi rouhittua musta- tai valkopippuria
1 rkl persiljaa tai tilliä silputtuna
muutama tuore rakuunanlehti silputtuna

Ohjeet

Mittaa kastikkeen aineet kulhoon ja sekoita hyvin. Viipaloi puolet perunoista laakeaan kulhoon, valuta puolet kastikkeesta viipaleille ja ripottele puolet sipulisilpuista päälle. Tee toinen kerros samoin. Peitä kulho kannella tai kelmulla ja ravistele salaattiaineita hiukan. Säilytä jääkaapissa muutamia tunteja tai yön yli. Valuta tilkka oliiviöljyä salaatin päälle juuri ennen tarjoilua.

Nauti grilliruokien kanssa tai esimerkiksi fetan ja oliivien kera kesäaterian alkuruokana.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Helppo omenapiirakka

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?