Raikas sitrusjäätee

Tee itse kotona helppoa ja hyvää sitruunajääteetä. Raikas sitrusjäätee virkistää kesäkuumalla ja käyttämällä eri teelaatuja, kuten Earl Greytä, saat siihen uutta makua.

4–6 lasillista

2 tuntia

Arviot (1 kpl)

Ainekset

6 teepussia tai 4–6 tl irtoteetä*
1 (luomu)sitruuna
1 (luomu)limetti
1 1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
n. 600 g jääpaloja

Koristeluun
1 (luomu)sitruuna
1 (luomu)limetti
mansikoita
sitruunamelissaa

Ohjeet

* Voit käyttää suosikkiteelaatuasi, kuten mustaa teetä, vihreää teetä sellaisenaan tai  maustettuna, Earl Grey:tä tms.

Kiehauta litra vettä kattilassa. Ota kattila liedeltä, lisää teepussit ja hauduta noin neljä minuuttia.

Poista teepussit. Lisää ruokokidesokeri ja sekoita kunnes sokeri liukenee. Lisää puristettu sitruuna- ja limettimehu.

Lisää noin 300 g jääpaloja ja anna jäähtyä. Peitä kattila kannella ja pane jääkaappiin vähintään tunniksi.

Pese sitruuna ja limetti kuumalla vedellä ja harjalla. Leikkaa hedelmät ohuiksi viipaleiksi ja pane isoon tarjoilukannuun. Lisää tee ja loput jääpalat.

Huuhtele ja paloittele tuoreet mansikat. (Voit käyttää myös kotimaisia pakastemansikoita jäisinä). Huuhtele muutama sitruunamelissan oksa ja lisää kannuun juuri ennen tarjoilua.

Tarjoiluvinkki!
Kaada ruokokidesokeria pienelle lautaselle. Pyöräytä sitruuna- tai limettiviipaleella lasin reuna kosteaksi ja kasta sokeriin. Koristele juoma sitruunamelissalla.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.