Ainekset
6 teepussia tai 4–6 tl irtoteetä*
1 (luomu)sitruuna
1 (luomu)limetti
1 1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
n. 600 g jääpaloja
Koristeluun
1 (luomu)sitruuna
1 (luomu)limetti
mansikoita
sitruunamelissaa
Ohjeet
* Voit käyttää suosikkiteelaatuasi, kuten mustaa teetä, vihreää teetä sellaisenaan tai maustettuna, Earl Grey:tä tms.
Kiehauta litra vettä kattilassa. Ota kattila liedeltä, lisää teepussit ja hauduta noin neljä minuuttia.
Poista teepussit. Lisää ruokokidesokeri ja sekoita kunnes sokeri liukenee. Lisää puristettu sitruuna- ja limettimehu.
Lisää noin 300 g jääpaloja ja anna jäähtyä. Peitä kattila kannella ja pane jääkaappiin vähintään tunniksi.
Pese sitruuna ja limetti kuumalla vedellä ja harjalla. Leikkaa hedelmät ohuiksi viipaleiksi ja pane isoon tarjoilukannuun. Lisää tee ja loput jääpalat.
Huuhtele ja paloittele tuoreet mansikat. (Voit käyttää myös kotimaisia pakastemansikoita jäisinä). Huuhtele muutama sitruunamelissan oksa ja lisää kannuun juuri ennen tarjoilua.
Tarjoiluvinkki!
Kaada ruokokidesokeria pienelle lautaselle. Pyöräytä sitruuna- tai limettiviipaleella lasin reuna kosteaksi ja kasta sokeriin. Koristele juoma sitruunamelissalla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?