Raikas sitrusjäätee

Tee itse kotona helppoa ja hyvää sitruunajääteetä. Raikas sitrusjäätee virkistää kesäkuumalla ja käyttämällä eri teelaatuja, kuten Earl Greytä, saat siihen uutta makua.

4–6 lasillista

PT1H

2 tuntia

Arviot (14 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

6 teepussia tai 4–6 tl irtoteetä*
1 (luomu)sitruuna
1 (luomu)limetti
1 1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
n. 600 g jääpaloja

Koristeluun
1 (luomu)sitruuna
1 (luomu)limetti
mansikoita
sitruunamelissaa

Ohjeet

* Voit käyttää suosikkiteelaatuasi, kuten mustaa teetä, vihreää teetä sellaisenaan tai  maustettuna, Earl Grey:tä tms.

Kiehauta litra vettä kattilassa. Ota kattila liedeltä, lisää teepussit ja hauduta noin neljä minuuttia.

Poista teepussit. Lisää ruokokidesokeri ja sekoita kunnes sokeri liukenee. Lisää puristettu sitruuna- ja limettimehu.

Lisää noin 300 g jääpaloja ja anna jäähtyä. Peitä kattila kannella ja pane jääkaappiin vähintään tunniksi.

Pese sitruuna ja limetti kuumalla vedellä ja harjalla. Leikkaa hedelmät ohuiksi viipaleiksi ja pane isoon tarjoilukannuun. Lisää tee ja loput jääpalat.

Huuhtele ja paloittele tuoreet mansikat. (Voit käyttää myös kotimaisia pakastemansikoita jäisinä). Huuhtele muutama sitruunamelissan oksa ja lisää kannuun juuri ennen tarjoilua.

Tarjoiluvinkki!
Kaada ruokokidesokeria pienelle lautaselle. Pyöräytä sitruuna- tai limettiviipaleella lasin reuna kosteaksi ja kasta sokeriin. Koristele juoma sitruunamelissalla.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?