Raikas puolukka-inkiväärikakku

10 annosta 2 tuntia
Helppo täytekakku tuorejuustokuorrutteella saa raikasta makua puolukoista ja tuoreesta inkivääristä.
Raikas puolukka-inkiväärikakku
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Sokerikakkupohja

    • 2 kananmunaa
    • 2 dl Dansukker Luomuruokosokeria tai Ruokokidesokeria
    • 1 dl kiehuvaa vettä
    • 2 dl vehnäjauhoja
    • 1 rkl perunajauhoja
    • 1 tl leivinjauhetta
    • 0,5 tl neilikkaa
    • 0,5 tl inkivääriä

    Kostutus

    • n. 0,5 dl sokerilla ja sitruunalla maustettua vettä

    Täyte

    • 1,5 dl puolukkahilloa
    • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
    • 3 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
    • 1–2 tl tuoretta inkivääriä ohueksi raastettuna
    • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 3 dl vispikermaa

    Koristelu

    • 3 dl puolukoita*
    • 3–4 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia

    Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kiehuva vesi vähitellen koko ajan vatkaten ja jatka vatkaamista pari minuuttia. Yhdistä kuivat aineet ja lisää seos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan (halk. 23 cm). Paista uunin alaosassa 175 asteessa 25–30 minuuttia. Kumoa kypsä kakku.

    Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahdeksi levyksi. Nosta pohjalevy tarjoiluastialle ja kostuta se. Levitä puolukkahillo päälle.

    Sekoita siirappi, inkivääri ja vaniljasokeri tuorejuustoon. Vaahdota kerma ja sekoita vaahto tuorejuuston joukkoon. Levitä kaksi kolmasosaa tuorejuustoseoksesta puolukkahillon päälle. Nosta toinen kakkulevy päälle ja kostuta se. Levitä loput tuorejuustoseoksesta kakun pinnalle. Ripottele puolukat päälle. Valuta siirappi juuri ennen tarjoilua puolukoiden päälle.

    *Vinkki!
    Jos käytät pakastepuolukoita, kokeile koristeluun hyytelösokerikuorrutusta. Hyytelösokerin avulla pakastemarjat pysyvät hyvinä kakun päällä eivätkä valu sulaessaan.

    Hyytelösokerikuorrutus
    3 dl pakastepuolukoita
    2 dl vettä
    1 dl Dansukker Hyytelösokeria

    Asettele puolukat kakun pinnalle. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää Hyytelösokeri vähitellen koko ajan sekoittaen. Kiehauta uudelleen ja anna jäähtyä, välillä sekoittaen, kunnes liemi hieman paksunee. Levitä liemi lusikalla puolukoiden päälle, ensin ohuemmin sitten runsaammin. Anna hyytyä kylmässä.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker