Raikas mansikkahillo

Minihillosokerin ja sitruunan ansiosta tämä mansikkahillo on ihanan raikasta! Se täydentää makeaa kermavaahtoa pannukakun lisukkeena. Raikas mansikkahillo sopii hyvin täytekakun väliin antamaan mansikkaisuutta. Basilika maistuu hillossa mausteenomaisesti.

1 litra

PT55M

1 tunti

Arviot (5 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 kg tuoreita mansikoita

1 (luomu)sitruunan kuoriraaste ja mehu

3/4 dl hienonnettua basilikaa

1 pkt (à 250 g) Dansukker Minihillosokeria

Ohjeet

Leikkaa mansikat pieniksi paloiksi.

Pese sitruuna. Raasta kuori ja purista mehu.

Hienonna basilikanlehdet veitsellä tai saksilla.

Laita kaikki ainekset kattilaan.

Kuumenna kiehuvaksi. Keitä sekoitellen noin 5 minuuttia. Hillo on tässä vaiheessa rakenteeltaan juoksevaa, mutta hyytelöityy jäähtyessään. Kuori vaahto pinnalta.

Kaada puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje huolellisesti.

Säilytä jääkaapissa. Säilyvyys avaamattomana 6 kk.

Vinkki!
Kokeile muitakin yrttejä, kuten minttua.

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Vegaaniset vaniljamunkit

Munkit ja muut vappuherkut

Vapun perinteisiin herkkuihin kuuluvien tippaleipien ja munkkien oheen olemme valikoineet muitakin makeita ja suolaisia herkkuja.

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.