Ainekset
1 kg tuoreita mansikoita
1 (luomu)sitruunan kuoriraaste ja mehu
3/4 dl hienonnettua basilikaa
1 pkt (à 250 g) Dansukker Minihillosokeria
Ohjeet
Leikkaa mansikat pieniksi paloiksi.
Pese sitruuna. Raasta kuori ja purista mehu.
Hienonna basilikanlehdet veitsellä tai saksilla.
Laita kaikki ainekset kattilaan.
Kuumenna kiehuvaksi. Keitä sekoitellen noin 5 minuuttia. Hillo on tässä vaiheessa rakenteeltaan juoksevaa, mutta hyytelöityy jäähtyessään. Kuori vaahto pinnalta.
Kaada puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje huolellisesti.
Säilytä jääkaapissa. Säilyvyys avaamattomana 6 kk.
Vinkki!
Kokeile muitakin yrttejä, kuten minttua.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.