Raikas mansikkahillo

Minihillosokerin ja sitruunan ansiosta tämä mansikkahillo on ihanan raikasta! Se täydentää makeaa kermavaahtoa pannukakun lisukkeena. Raikas mansikkahillo sopii hyvin täytekakun väliin antamaan mansikkaisuutta. Basilika maistuu hillossa mausteenomaisesti.

1 litra

1 tunti

Arviot (5 kpl)

Ainekset

1 kg tuoreita mansikoita

1 (luomu)sitruunan kuoriraaste ja mehu

3/4 dl hienonnettua basilikaa

1 pkt (à 250 g) Dansukker Minihillosokeria

Ohjeet

Leikkaa mansikat pieniksi paloiksi.

Pese sitruuna. Raasta kuori ja purista mehu.

Hienonna basilikanlehdet veitsellä tai saksilla.

Laita kaikki ainekset kattilaan.

Kuumenna kiehuvaksi. Keitä sekoitellen noin 5 minuuttia. Hillo on tässä vaiheessa rakenteeltaan juoksevaa, mutta hyytelöityy jäähtyessään. Kuori vaahto pinnalta.

Kaada puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje huolellisesti.

Säilytä jääkaapissa. Säilyvyys avaamattomana 6 kk.

Vinkki!
Kokeile muitakin yrttejä, kuten minttua.

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!