Rahkapiirakka

Pellillinen rahkapiirakkaa sitruunaisella rusinatäytteellä kuuluu perinteisiin pääsiäisleivonnaisiin, mutta herkulliselta se maistuu milloin tahansa.

uunipellillinen, noin 25 annospalaa

PT1H

2 tuntia

Arviot (61 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 ½ dl maitoa
25 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
1 dl Dansukker Taloussokeria
6–7 dl vehnäjauhoja
75 g sulatettua voita tai margariinia
Täyte
250 g maitorahkaa
3 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
1 luomusitruunan raastettu kuori
(½ luomusitruunan mehu)
1 dl rusinoita
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl Dansukker Taloussokeria
Voiteluun
1 kananmuna

Ohjeet

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää suola ja sokeri. Lisää vehnäjauhot alustaen. Vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja pyöritä palloksi. Laita taikinapallo leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja painele taikina pellille reunoja myöten.

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada piiraspohjalle. Levitä täyte kauttaaltaan. Voitele reunat kananmunalla.

Paista 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 40–50 minuuttia tai kunnes pinta on kiinteä ja reunat kauniin väriset.

Leikkaa annospaloiksi ja tarjoa.

Voit halutessasi pakastaa osan. Laita annospalat rasiaan siten, ettei mikään kosketa piirakan pintaa. Ota sulamaan muutama tunti ennen tarjoilua.

Vinkki!
Mikäli haluat oikein muhkean täytteen, voit tuplata täytteen ainekset.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.