Ainekset
2 ½ dl maitoa
25 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
1 dl Dansukker Taloussokeria
6–7 dl vehnäjauhoja
75 g sulatettua voita tai margariinia
Täyte
250 g maitorahkaa
3 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
1 luomusitruunan raastettu kuori
(½ luomusitruunan mehu)
1 dl rusinoita
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl Dansukker Taloussokeria
Voiteluun
1 kananmuna
Ohjeet
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää suola ja sokeri. Lisää vehnäjauhot alustaen. Vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu rasva.
Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja pyöritä palloksi. Laita taikinapallo leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja painele taikina pellille reunoja myöten.
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada piiraspohjalle. Levitä täyte kauttaaltaan. Voitele reunat kananmunalla.
Paista 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 40–50 minuuttia tai kunnes pinta on kiinteä ja reunat kauniin väriset.
Leikkaa annospaloiksi ja tarjoa.
Voit halutessasi pakastaa osan. Laita annospalat rasiaan siten, ettei mikään kosketa piirakan pintaa. Ota sulamaan muutama tunti ennen tarjoilua.
Vinkki!
Mikäli haluat oikein muhkean täytteen, voit tuplata täytteen ainekset.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?