Rahkapiirakka pellillinen - Dansukker

Rahkapiirakka

uunipellillinen, noin 25 annospalaa 2 tuntia
Pellillinen rahkapiirakkaa sitruunaisella rusinatäytteellä kuuluu perinteisiin pääsiäisleivonnaisiin, mutta herkulliselta se maistuu milloin tahansa.
Rahkapiirakka
Arvioi: (1kpl)

Ainekset

  • 2 ½ dl maitoa
  • 25 g tuorehiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl Dansukker Taloussokeria
  • 6–7 dl vehnäjauhoja
  • 75 g sulatettua voita tai margariinia

Täyte

  • 250 g maitorahkaa
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 luomusitruunan raastettu kuori
  • (½ luomusitruunan mehu)
  • 1 dl rusinoita
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 dl Dansukker Taloussokeria

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää suola ja sokeri. Lisää vehnäjauhot alustaen. Vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja pyöritä palloksi. Laita taikinapallo leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja painele taikina pellille reunoja myöten.

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada piiraspohjalle. Levitä täyte kauttaaltaan. Voitele reunat kananmunalla.

Paista 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 40–50 minuuttia tai kunnes pinta on kiinteä ja reunat kauniin väriset.

Leikkaa annospaloiksi ja tarjoa.

Voit halutessasi pakastaa osan. Laita annospalat rasiaan siten, ettei mikään kosketa piirakan pintaa. Ota sulamaan muutama tunti ennen tarjoilua.

Vinkki!
Mikäli haluat oikein muhkean täytteen, voit tuplata täytteen ainekset.


;