Pupupuustit

Pääsiäisenä korvapuusteille kasvaa hauskat pupunkorvat! Mehevä, runsas ja superherkullinen täyte on yhdistelmä fariinisokeria, mantelia ja kanelia. Aromikas fariinisokeri maustaa myös taikinaa.

20 kpl

PT1H

3 tuntia

Arviot (11 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Taikina

100 g voita

2 1/2 dl täysmaitoa

25 g hiivaa

3/4 dl Dansukker Luomufariinisokeria

1 rkl kardemummaa

1 tl suolaa

1 pieni kananmuna

n. 8 dl vehnäjauhoja

Täyte

75 g voita

1 dl Dansukker Luomufariinisokeria

2 rkl kanelia

1 1/2 dl mantelijauhetta

Voiteluun

1 kananmuna

Pinnalle

150 g Dansukker Luomutomusokeria

vettä

keltaista elintarvikeväriä

koristerakeita

Ohjeet

Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Sekoita maitoon fariinisokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää noin puolet jauhoista desilitra kerrallaan ja vatkaa taikinaa hetken aikaa. Jatka jauhojen lisäämistä kädellä tai yleiskoneen taikinakoukulla vaivaten.

Sekoita joukkoon voisula, kun jauhoja on jäljellä noin kolmannes. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.

Ota täytteen voi ajoissa huoneenlämpöön. Sekoita pehmeän voin joukkoon muut ainekset.

Erota taikinasta 2/3. Kauli se jauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi. Levitä päälle 2/3 täytteestä.

Kieritä taikina rullalle pidemmältä sivulta alkaen ja nipistä saumakohta huolellisesti umpeen. Leikkaa noin 1,5–2 cm paksuiksi paloiksi.

Aseta palat pellille leivinpaperin päälle leikkauspinta ylöspäin. Jätä tilaa korville. Voitele rullat munalla. Voitele huolellisesti myös reunaosa, johon korvat kiinnitetään.

Kauli loput taikinasta ohueksi levyksi ja levitä päälle loput täytteestä. Leikkaa pitsaleikkurilla tai taikinapyörällä 1,5 cm leveiksi suikaleiksi. Jaa suikaleet noin 7 cm:n pätkiin.

Taita pätkä kaksinkerroin niin, että täyte jää sisälle. Nipistä avonainen pää yhteen ja aseta tiiviisti rullan reunaan kiinni pupun korvaksi.

Voitele korvat munalla.

Paista 200 asteessa 10–12 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

Sekoita tomusokerin joukkoon varoen vettä, kunnes saat sopivan jämäkän, mutta pursotettavan kuorrutteen. Värjää keltaiseksi elintarvikevärillä.

Laita kuorrute pieneen pursotus- tai pakastuspussiin ja leikkaa päähän aukko. Pursota kuorrutetta pullien reunoille. Ripottele samantien päälle koristerakeita.

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?