Puolukkasurvos

Survottu puolukka säilyy sellaisenaan kylmässä. Sitä käytetään perinteisesti maksa- ja kaalilaatikon lisäkkeeksi.

PT10M

15 minuuttia

Arviot (143 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Tuoreita puolukoita
Hyvin puhdistettuja lasi- tai muovipurkkeja

Ohjeet

Perkaa marjat. Survo marjat survimella niin, että mehua muodostuu riittävästi peittämään marjat. Täytä purkit survoksella.

Tasoita pinnat: survoksen tulee olla kokonaan mehun peitossa. Tasoita pinta myös aina, kun otat marjasurvosta purkista.

Sulje purkit ja siirrä ne kylmään säilytyspaikkaan   (+0–+4 oC).

Ota tarvittava määrä survosta puhtaalla lusikalla tarjoilukulhoon ja sokeroi se makusi mukaan vasta käyttöhetkellä Dansukker Taloussokerilla tai Siro erikoishienolla sokerilla (kokeile myös siirappeja).

Puolukkasurvos sopii esim. maksa- ja kaalilaatikon lisäkkeeksi sekä leivonnaisten ja marjapuurojen valmistukseen.

Puolukka, karpalo ja lakka sisältävät runsaasti bentsoehappoa, joten nämä marjat säilyvät tuoresurvoksena kylmässä säilytyspaikassa ilman kuumennusta, sokeri- tai säilöntäainelisäystä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?