Ainekset
1 dl laimentamatonta punaista glögiä
1 dl Dansukker Fariinisokeria
1 ½ dl Dansukker Glukoosisiirappia
7–8 dl puolukoita
3 munanvalkuaista
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
n. 1 ½ dl Dansukker Tomusokeria
Ohjeet
Mittaa glögi, fariinisokeri, glukoosisiirappi ja puolukat kattilaan ja anna kiehua muutaman minuutin ajan. Jäähdytä seos ja soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
Erottele valkuaiset kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri. Vatkaa valkoiseksi vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla. Sekoita vaahto jäähtyneeseen puolukkaseokseen ja tarkista maku. Lisää tomusokeria sen verran, että saat sopivan makean sorbetin.
Laita seos kelmulla suojattuna pakastimeen ja vatkaa seosta puolen tunnin välein muutaman kerran.
Pyöritä palloiksi ja tarjoa.
Vinkki!
Voit halutessasi maustaa seosta jouluisilla mausteilla, kuten kanelilla, kardemummalla, piparkakkumausteella tai appelsiinista puristetulla mehulla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?