Ainekset
Vuokaan
30 g voita tai margariinia
¾ dl Dansukker Fariinisokeria
200 g pakastepuolukoita
Kakkutaikina
2 dl Dansukker Fariinisokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 kananmunaa
½ prk (100 g) kermaviiliä
150 g pehmeää voita tai margariinia
Pinnalle
1 dl vettä
½ dl Dansukker Hyytelösokeria
Koristeluun
mintunlehtiä
Ohjeet
Levitä pehmeä rasva tasapohjaiseen vuokaan (ø 22 cm, laidan korkeus 5 cm), pyyhkäise ohut kerros rasvaa myös sisälaitaan. Ripottele fariinisokeri ja jäiset puolukat vuokaan.
Mittaa kakkutaikinan kuivat aineet kulhoon, sekoita. Lisää kananmunat, kermaviili ja huoneenlämmössä kunnolla pehmennyt rasva kuivien aineiden joukkoon hyvin sekoittaen. Kaada taikina puolukoiden päälle ja tasoita pinta.
Paista uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia. Jäähdytä 15 minuuttia ja kumoa.
Viimeistele jäähtynyt kakku kiilteellä. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Keitä kunnes liemi on kirkasta, jäähdytä hetki, ja lusikoi tai sivele liemi pullasudilla puolukoiden päälle.
Koristele kakku tuoreilla mintunlehdillä ja tarjoa Dansukker Vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!