Puolukkakeikauskakku

Vanha tuttu keikauskakku pyöräytetään nyt pirteän punaisista puolukoista. Kermavaahto kruunaa tarjoilun.

10 annosta

1 tunti 15 minuuttia

Arviot (29 kpl)

Ainekset

Vuokaan
30 g voita tai margariinia
¾ dl Dansukker Fariinisokeria
200 g pakastepuolukoita
Kakkutaikina
2 dl Dansukker Fariinisokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 kananmunaa
½ prk (100 g) kermaviiliä
150 g pehmeää voita tai margariinia
Pinnalle
1 dl vettä
½ dl Dansukker Hyytelösokeria
Koristeluun
mintunlehtiä

Ohjeet

Levitä pehmeä rasva tasapohjaiseen vuokaan (ø 22 cm, laidan korkeus 5 cm), pyyhkäise ohut kerros rasvaa myös sisälaitaan. Ripottele fariinisokeri ja jäiset puolukat vuokaan.

Mittaa kakkutaikinan kuivat aineet kulhoon, sekoita. Lisää kananmunat, kermaviili ja huoneenlämmössä kunnolla pehmennyt rasva kuivien aineiden joukkoon hyvin sekoittaen. Kaada taikina puolukoiden päälle ja tasoita pinta.

Paista uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia. Jäähdytä 15 minuuttia ja kumoa.

Viimeistele jäähtynyt kakku kiilteellä. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Keitä kunnes liemi on kirkasta, jäähdytä hetki, ja lusikoi tai sivele liemi pullasudilla puolukoiden päälle.

Koristele kakku tuoreilla mintunlehdillä ja tarjoa Dansukker Vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.