Puolukkakeikauskakku

Vanha tuttu keikauskakku pyöräytetään nyt pirteän punaisista puolukoista. Kermavaahto kruunaa tarjoilun.

10 annosta

1 tunti 15 minuuttia

Arviot (29 kpl)

Ainekset

Vuokaan
30 g voita tai margariinia
¾ dl Dansukker Fariinisokeria
200 g pakastepuolukoita
Kakkutaikina
2 dl Dansukker Fariinisokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 kananmunaa
½ prk (100 g) kermaviiliä
150 g pehmeää voita tai margariinia
Pinnalle
1 dl vettä
½ dl Dansukker Hyytelösokeria
Koristeluun
mintunlehtiä

Ohjeet

Levitä pehmeä rasva tasapohjaiseen vuokaan (ø 22 cm, laidan korkeus 5 cm), pyyhkäise ohut kerros rasvaa myös sisälaitaan. Ripottele fariinisokeri ja jäiset puolukat vuokaan.

Mittaa kakkutaikinan kuivat aineet kulhoon, sekoita. Lisää kananmunat, kermaviili ja huoneenlämmössä kunnolla pehmennyt rasva kuivien aineiden joukkoon hyvin sekoittaen. Kaada taikina puolukoiden päälle ja tasoita pinta.

Paista uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia. Jäähdytä 15 minuuttia ja kumoa.

Viimeistele jäähtynyt kakku kiilteellä. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Keitä kunnes liemi on kirkasta, jäähdytä hetki, ja lusikoi tai sivele liemi pullasudilla puolukoiden päälle.

Koristele kakku tuoreilla mintunlehdillä ja tarjoa Dansukker Vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.