Puolukkakakku

Hyydytetyn puolukkakakun pohja paistetaan uunissa ja täytteeseen käytetään jogurttia ja kermaa.

PT1H

4 tuntia

Arviot (230 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 kananmunaa
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 dl piimää
1 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl piparkakkumaustetta
1 tl soodaa
Täyte
2 dl kuohukermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
5 dl puolukoita
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 ½ dl Dansukker Taloussokeria
5 dl turkkilaista jogurttia
8 liivatelehteä
tilkka kiehuvaa vettä
Pinnalle
4 dl vettä
1 dl hyvin laimeaa puolukkamehua
1 ½ dl Dansukker Hyytelösokeria
2 ½ dl puolukoita

Ohjeet

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka. Sekoita jauhot, sooda ja mausteet keskenään.

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää piimä ja jauhomausteseos. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla ja aseta kakkupohja takaisin vuokaan. Vaahdota kerma tai vaniljakastike. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Soseuta puolukat ja sokerit. Sekoita jogurtti, kermavaahto ja puolukkasurvos. Purista liivatelehdet vedestä ja sulata ne tilkkaseen kuumaa vettä. Lisää liivateseos. Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä kylmässä noin tunnin ajan.

Kiehauta vesi ja puolukkamehu. Lisää hyytelösokeri ja puolukat. Anna jäähtyä hetki ja lusikoi hyytelön päälle vuokaan. Hyydytä pari tuntia. Korista puolukoilla tai puolukan varvuilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?