Puolukkakakku - hyydykekakut - Dansukker

Puolukkakakku

4 tuntia
Hyydytetyn puolukkakakun pohja paistetaan uunissa ja täytteeseen käytetään jogurttia ja kermaa.
Puolukkakakku
Arvioi: (145kpl)

Ainekset

  • 2 kananmunaa
  • 1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
  • 1 dl piimää
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl piparkakkumaustetta
  • 1 tl soodaa

Täyte

  • 2 dl kuohukermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 5 dl puolukoita
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 ½ dl Dansukker Taloussokeria
  • 5 dl turkkilaista jogurttia
  • 8 liivatelehteä
  • tilkka kiehuvaa vettä

Pinnalle

  • 4 dl vettä
  • 1 dl hyvin laimeaa puolukkamehua
  • 1 ½ dl Dansukker Hyytelösokeria
  • 2 ½ dl puolukoita

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka. Sekoita jauhot, sooda ja mausteet keskenään.

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää piimä ja jauhomausteseos. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla ja aseta kakkupohja takaisin vuokaan. Vaahdota kerma tai vaniljakastike. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Soseuta puolukat ja sokerit. Sekoita jogurtti, kermavaahto ja puolukkasurvos. Purista liivatelehdet vedestä ja sulata ne tilkkaseen kuumaa vettä. Lisää liivateseos. Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä kylmässä noin tunnin ajan.

Kiehauta vesi ja puolukkamehu. Lisää hyytelösokeri ja puolukat. Anna jäähtyä hetki ja lusikoi hyytelön päälle vuokaan. Hyydytä pari tuntia. Korista puolukoilla tai puolukan varvuilla.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;