Puolukkaiset saaristolaisleivät

3 kpl 2 ½–3 ½ tuntia
Pirteä puolukka sopii saaristolaisleipään.
Puolukkaiset saaristolaisleivät
Arvioi: ( 9 kpl)

Ainekset

  • 1 l piimää
  • 75 g hiivaa
  • 1 rkl suolaa
  • 3 dl Dansukker Tummaa siirappia tai Leipäsiirappia
  • 3 dl kaljamaltaita
  • 3 dl vehnä- tai ruisleseitä
  • 3 dl ruisjauhoja
  • 10 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl puolukoita (tuore tai pakaste)

Voiteluun

  • 0,25 dl Dansukker Tummaa siirappia tai Leipäsiirappia
  • 0,75 dl vettä

1. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiiva, suola ja siirappi. Lisää kuivat aineet hyvin sekoittaen ja pyöräytä puolukat taikinaan viimeiseksi.

2. Jaa taikina kolmeen, noin 1,3 l:n vuokaan. Peitä ja kohota 1–1 ½ tuntia.

3. Paista 1 ½–2 tuntia 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla. Valele leivät siirappivedellä noin tunnin paiston jälkeen.

4. Kumoa kypsät, vähän jäähtyneet leivät ritilälle. Peitä puhtaalla keittiöpyyhkeellä ja anna jäähtyä.

5. Leivät ovat parhaimmillaan, kun annat niiden tekeytyä viileässä 2–3 päivää.

Reseptin on laatinut

Dansukker