Ainekset
1 l piimää
75 g hiivaa
1 rkl suolaa
3 dl Dansukker Tummaa siirappia tai Leipäsiirappia
3 dl kaljamaltaita
3 dl vehnä- tai ruisleseitä
3 dl ruisjauhoja
10 dl vehnäjauhoja
3 dl puolukoita (tuore tai pakaste)
Voiteluun
0,25 dl Dansukker Tummaa siirappia tai Leipäsiirappia
0,75 dl vettä
Ohjeet
1. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiiva, suola ja siirappi. Lisää kuivat aineet hyvin sekoittaen ja pyöräytä puolukat taikinaan viimeiseksi.
2. Jaa taikina kolmeen, noin 1,3 l:n vuokaan. Peitä ja kohota 1–1 ½ tuntia.
3. Paista 1 ½–2 tuntia 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla. Valele leivät siirappivedellä noin tunnin paiston jälkeen.
4. Kumoa kypsät, vähän jäähtyneet leivät ritilälle. Peitä puhtaalla keittiöpyyhkeellä ja anna jäähtyä.
5. Leivät ovat parhaimmillaan, kun annat niiden tekeytyä viileässä 2–3 päivää.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!