Ainekset
1 l piimää
75 g hiivaa
1 rkl suolaa
3 dl Dansukker Tummaa siirappia tai Leipäsiirappia
3 dl kaljamaltaita
3 dl vehnä- tai ruisleseitä
3 dl ruisjauhoja
10 dl vehnäjauhoja
3 dl puolukoita (tuore tai pakaste)
Voiteluun
0,25 dl Dansukker Tummaa siirappia tai Leipäsiirappia
0,75 dl vettä
Ohjeet
1. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiiva, suola ja siirappi. Lisää kuivat aineet hyvin sekoittaen ja pyöräytä puolukat taikinaan viimeiseksi.
2. Jaa taikina kolmeen, noin 1,3 l:n vuokaan. Peitä ja kohota 1–1 ½ tuntia.
3. Paista 1 ½–2 tuntia 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla. Valele leivät siirappivedellä noin tunnin paiston jälkeen.
4. Kumoa kypsät, vähän jäähtyneet leivät ritilälle. Peitä puhtaalla keittiöpyyhkeellä ja anna jäähtyä.
5. Leivät ovat parhaimmillaan, kun annat niiden tekeytyä viileässä 2–3 päivää.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.