Vuoan voiteluun
Pinnalle
Sekoita kulhossa keskenään munat, öljy, porkkanaraaste, sokerit ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele taikinaan lopuksi jäiset tai tuoreet puolukat.
Voitele ja jauhota halkaisijaltaan 22–24 cm irtopohjavuoka. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunti. Voit kokeilla kypsyyttä puutikulla. Jos taikinaa ei tartu tikkuun, on kakku kypsä. Irrota kakku vuoastaan hieman jäähtyneenä.
Vatkaa keskenään sulatejuusto ja tomusokeri. Mausta vaniljasokerilla. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele puolukoilla.
Vinkki!
Maidottoman kakun saat, kun voitelet vuoan maidottomalla rasvalla ja käytät kuorrutukseen soijatuorejuustoa tai vaahdotettua kaurapohjaista vispikermaa.
Reseptin on laatinut