Ainekset
4 munaa
2 dl öljyä
300 g raastettua porkkanaa
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
3 dl Dansukker Taloussokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
2 dl puolukoita
Vuoan voiteluun
margariinia tai voita
korppujauhoja
Pinnalle
100 g maustamatonta sulatejuustoa (levittyvä)
2 dl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
puolukoita
Ohjeet
Sekoita kulhossa keskenään munat, öljy, porkkanaraaste, sokerit ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele taikinaan lopuksi jäiset tai tuoreet puolukat.
Voitele ja jauhota halkaisijaltaan 22–24 cm irtopohjavuoka. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunti. Voit kokeilla kypsyyttä puutikulla. Jos taikinaa ei tartu tikkuun, on kakku kypsä. Irrota kakku vuoastaan hieman jäähtyneenä.
Vatkaa keskenään sulatejuusto ja tomusokeri. Mausta vaniljasokerilla. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele puolukoilla.
Vinkki!
Maidottoman kakun saat, kun voitelet vuoan maidottomalla rasvalla ja käytät kuorrutukseen soijatuorejuustoa tai vaahdotettua kaurapohjaista vispikermaa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?