Puolukkainen porkkanakakku

Puolukkaa ja porkkanaa sisältävä kakku kuorrutetaan levittyvällä sulatejuustolla.

10 annosta

PT1H

1 tunti 15 minuuttia

Arviot (62 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

4 munaa
2 dl öljyä
300 g raastettua porkkanaa
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
3 dl Dansukker Taloussokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
2 dl puolukoita

Vuoan voiteluun
margariinia tai voita
korppujauhoja

Pinnalle
100 g maustamatonta sulatejuustoa (levittyvä)
2 dl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
puolukoita

Ohjeet

Sekoita kulhossa keskenään munat, öljy, porkkanaraaste, sokerit ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele taikinaan lopuksi jäiset tai tuoreet puolukat.

Voitele ja jauhota halkaisijaltaan 22–24 cm irtopohjavuoka. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunti. Voit kokeilla kypsyyttä puutikulla. Jos taikinaa ei tartu tikkuun, on kakku kypsä. Irrota kakku vuoastaan hieman jäähtyneenä.

Vatkaa keskenään sulatejuusto ja tomusokeri. Mausta vaniljasokerilla. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele puolukoilla.

Vinkki!
Maidottoman kakun saat, kun voitelet vuoan maidottomalla rasvalla ja käytät kuorrutukseen soijatuorejuustoa tai vaahdotettua kaurapohjaista vispikermaa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.