Puolukkainen porkkanakakku

Puolukkaa ja porkkanaa sisältävä kakku kuorrutetaan levittyvällä sulatejuustolla.

10 annosta

1 tunti 15 minuuttia

Arviot (60 kpl)

Ainekset

4 munaa
2 dl öljyä
300 g raastettua porkkanaa
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
3 dl Dansukker Taloussokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
2 dl puolukoita

Vuoan voiteluun
margariinia tai voita
korppujauhoja

Pinnalle
100 g maustamatonta sulatejuustoa (levittyvä)
2 dl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
puolukoita

Ohjeet

Sekoita kulhossa keskenään munat, öljy, porkkanaraaste, sokerit ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele taikinaan lopuksi jäiset tai tuoreet puolukat.

Voitele ja jauhota halkaisijaltaan 22–24 cm irtopohjavuoka. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunti. Voit kokeilla kypsyyttä puutikulla. Jos taikinaa ei tartu tikkuun, on kakku kypsä. Irrota kakku vuoastaan hieman jäähtyneenä.

Vatkaa keskenään sulatejuusto ja tomusokeri. Mausta vaniljasokerilla. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele puolukoilla.

Vinkki!
Maidottoman kakun saat, kun voitelet vuoan maidottomalla rasvalla ja käytät kuorrutukseen soijatuorejuustoa tai vaahdotettua kaurapohjaista vispikermaa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.