Ainekset
1 kg pakastepuolukoita
1 pkt (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria
1/2 dl vettä
1 vaniljatanko
Ohjeet
Pane puolukat, hillo-marmeladisokeri, vesi ja halkaistu sekä raaputettu vaniljatanko kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa poreillen 10–15 minuuttia. Jäähdytä vartti, poista vaniljatangon puolikkaat ja purkita. Säilytä hillo jääkaapissa.
Nauti viilin tai jogurtin kanssa. Hillo sopii myös rahka- ja kermajälkiruokiin tai herkullisiin leivonnaisiin.
Vinkki!
Halutessasi vahvemman vaniljan maun pane hillo vaniljatankoineen jääkaappiin 1-2 vuorokaudeksi ennen purkitusta.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.
Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?