Puolukka-omenapalahillo

45 minuuttia
Kaksi syksyistä makua, omena ja puolukka, ovat perinteinen makuyhdistelmä hillossakin.
Puolukka-omenapalahillo
Arvioi: (26kpl)

Ainekset

  • 600 g (1 l) puolukoita
  • 400 g omenoita kuutioina
  • ½ dl vettä tai makeaa viiniä
  • 500 g Dansukker Hillosokeria
  • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 tl kuivattua minttua

Mittaa puolukat, omenakuutiot ja vesi tai viini kattilaan. Kuumenna kunnes muodostuu vesihöyryä. Lisää hillosokeri, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kevyesti noin 10 minuuttia silloin tällöin sekoitellen. Sekoita vaniljasokeri ja minttu hilloon. Jäähdytä parikymmentä minuuttia, kunnes marjat eivät nouse enää pintaan. Sekoita muutaman kerran jäähtymisen aikana. Tölkitä hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin ja sulje huolellisesti. Säilytä mieluiten viileässä. Nauti lettujen ja pannukakun kera, käytä leivonnaisissa ja jälkiruoissa.

Reseptin on laatinut

Dansukker