Puolukka-muscovadotoffee

Maustettuun toffeemassaan lisätään kirpeitä pakastepuolukoita tai kuivattuja puolukoita tai karpaloita.

1 levy tai 30 annostoffeeta

PT55M

50 minuuttia + 1 vrk

Arviot (20 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

5 dl kuohukermaa
250 g Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
2 rkl Dansukker Glukoosisiirappia
½ tl jauhettua kanelia
¼ tl jauhettua inkivääriä
25 g voita
1 dl kotimaisia pakastepuolukoita

Ohjeet

Kuumenna kerma ja muscovadosokeri kiehuvaksi. Keitä poreillen 30–40 minuuttia, kunnes lämpötila on noin 120 astetta. Siirrä kattila liedeltä ja sekoita glukoosisiirappi, mausteet ja voi joukkoon.

Kaada puolet toffeemassasta leivinpaperoituun vuokaan, ripottele puolet jäisistä puolukoista väliin ja tee toinen kerros samoin.

Tai valuta puolet seoksesta silikonikaramellimuotteihin, ripottele puolukat päälle ja valuta loput toffeeseoksesta päälle.

Laita toffee jääkaappiin vuorokaudeksi. Irrota vuoasta, paloittele levy ja tarjoa.

Säilytä toffee jääkaapissa. Jos haluat laittaa paloja päällekkäin leikkaa väleihin sellofaanineliöt, silloin toffeet eivät tartu toisiinsa kiinni.

Nauti toffee muutaman päivän kuluessa. Jos haluat säilyvämmän version, korvaa pakastepuolukat kuivatuilla puolukoilla tai karpaloilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.