Puolukka-kookostoscakakku

10 annosta 50 minuuttia
Kookoshiutaleet antavat herkullisen maun puolukkakakun toscakuorrutteelle.
Puolukka-kookostoscakakku
Arvioi: (21kpl)

Ainekset

    Taikina

    • 3 munaa
    • 2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 50 g voita tai margariinia
    • 1 dl maitoa
    • 3 ½ dl vehnäjauhoja
    • 2 tl leivinjauhetta
    • 1 tl kardemummaa
    • hyppysellinen suolaa
    • 150 g pakastepuolukoita

    Kookostosca

    • 25 g voita
    • ½ dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
    • ½ dl Dansukker Fariinisokeria
    • ¾ dl ruoka- tai kuohukermaa
    • 2 dl kookoshiutaleita
    • 1 rkl vehnäjauhoja

    Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu rasva sekä maito. Kääntele joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi kohmeiset puolukat.

    Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun halkaisijaltaan 26 cm:n piirasvuokaan.

    Paista pohjaa 175-asteisen uunin keskiritilätasolla 20–25 minuuttia.

    Valmista sillä välin kuorrute.

    Mittaa kattilaan kookostoscan ainekset ja kiehauta sekoittaen.

    Levitä kuorrute paistetun pohjan päälle ja jatka kypsennystä vielä 200-asteisen uunin yläritilätasolla 5–10 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.

    Tarjoa jäähtyneenä.

    Vinkki!
    Kokeile puolukoiden sijaan muita marjoja tai raparperipaloja.
     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker