Ainekset
Hilloke
1 dl appelsiinista puristettua mehua
¾ dl Dansukker Hillosokeria
2 dl pakastepuolukoita
Täyte
1 luomuappelsiini pestynä
400 g maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 21 %)
1 dl Dansukker Taloussokeria
2 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1 rkl maissitärkkelystä
4 kananmunaa
Kakku
7 filotaikinalevyä (50x36 cm)
75 g voita tai margariinia sulatettuna
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 tl kanelia
Pinnalle
Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
Ohjeet
1. Tee ensin hilloke: Mittaa appelsiinimehu ja hillosokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä pari minuuttia. Lisää jäiset puolukat ja jatka keittämistä vielä toiset pari minuuttia. Jäähdytä.
2. Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Lukitse leivinpaperi ø 23–24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle ja voitele leivinpaperi ja vuoan sisäreuna.
3. Raasta appelsiinin oranssi kuori ohueksi, purista appelsiinista mehu. Vatkaa tuorejuusto, sokerit ja maissitärkkelys sileäksi. Lisää appelsiinimehu ja kuoriraaste sekä kananmunat huolellisesti sekoittaen.
4. Avaa täysin sulanut filotaikinarulla. Sekoita ruokokidesokeri ja kaneli.
5. Sipaise puolet filotaikinalevystä rasvasulalla, ripottele sokeri-kaneliseosta päälle, taita levy kahtia. Sipaise pintaan rasvasulaa ja ripottele päälle sokeri-kaneliseosta ja siirrä levy varoen vuokaan.
6. Jatka loppujen taikinalevyjen kanssa samoin ja aseta ne vuokaan limittäin niin, että vuoan ulkopuolelle jäävä reuna näyttää sahalaitaiselta. (Kääri jäljelle jääneet filotaikinalevyt muoviin, laita jääkaappiin ja käytä ne muutaman päivän kuluessa.)
7. Kaada täyte filotaikinan päälle vuokaan. Nosta filotaikinaliepeet vuoan sisäpuolelle reunaa kiertämään. Paista uunin alatasolla 160 asteessa 60–70 minuuttia. Jäähdytä hyvin.
8. Levitä puolukkahilloke juustopinnan päälle ja siivilöi kakun päälle tomusokeria. Tarjoa jälkiruokana tai kahvin kanssa.
Vinkki!
Paistettaessa irtopohjavuoat valuttavat hiukan rasvaa pohjan ja renkaan liitoskohdasta. Pane alumiinifolio tai leivinpaperi vuoan alle niin ettei rasva valu uunin pohjalle.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?