Puolukka-juustokakku

Leivo joulukahveille tai uudenvuodenjuhliin paistettu puolukka-juustokakku, jonka kaunis ja rapsakka filotaikinareunus ja appelsiini-puolukkakuorrute hurmaavat.

10 annosta

PT1H

2 tuntia

Arviot (44 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Hilloke
1 dl appelsiinista puristettua mehua
¾ dl Dansukker Hillosokeria
2 dl pakastepuolukoita

Täyte
1 luomuappelsiini pestynä
400 g maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 21 %)
1 dl Dansukker Taloussokeria
2 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1 rkl maissitärkkelystä
4 kananmunaa

Kakku
7 filotaikinalevyä (50x36 cm)
75 g voita tai margariinia sulatettuna
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 tl kanelia

Pinnalle
Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria

Ohjeet

1. Tee ensin hilloke: Mittaa appelsiinimehu ja hillosokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä pari minuuttia. Lisää jäiset puolukat ja jatka keittämistä vielä toiset pari minuuttia. Jäähdytä.

2. Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Lukitse leivinpaperi ø 23–24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle ja voitele leivinpaperi ja vuoan sisäreuna.

3. Raasta appelsiinin oranssi kuori ohueksi, purista appelsiinista mehu. Vatkaa tuorejuusto, sokerit ja maissitärkkelys sileäksi. Lisää appelsiinimehu ja kuoriraaste sekä kananmunat huolellisesti sekoittaen.

4. Avaa täysin sulanut filotaikinarulla. Sekoita ruokokidesokeri ja kaneli.

5. Sipaise puolet filotaikinalevystä rasvasulalla, ripottele sokeri-kaneliseosta päälle, taita levy kahtia. Sipaise pintaan rasvasulaa ja ripottele päälle sokeri-kaneliseosta ja siirrä levy varoen vuokaan.

6. Jatka loppujen taikinalevyjen kanssa samoin ja aseta ne vuokaan limittäin niin, että vuoan ulkopuolelle jäävä reuna näyttää sahalaitaiselta. (Kääri jäljelle jääneet filotaikinalevyt muoviin, laita jääkaappiin ja käytä ne muutaman päivän kuluessa.)

7. Kaada täyte filotaikinan päälle vuokaan. Nosta filotaikinaliepeet vuoan sisäpuolelle reunaa kiertämään. Paista uunin alatasolla 160 asteessa 60–70 minuuttia. Jäähdytä hyvin.

8. Levitä puolukkahilloke juustopinnan päälle ja siivilöi kakun päälle tomusokeria. Tarjoa jälkiruokana tai kahvin kanssa.

Vinkki!
Paistettaessa irtopohjavuoat valuttavat hiukan rasvaa pohjan ja renkaan liitoskohdasta. Pane alumiinifolio tai leivinpaperi vuoan alle niin ettei rasva valu uunin pohjalle.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.