Puoloffee

8–10 annosta 45 minuuttia
Banoffee eli banaani-toffeepiiras saa nimen puoloffee, kun käytät puolukoita. Voit käyttää myös karpaloita tai muita kirpeitä marjoja.
Puoloffee
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 200 g kandisokerikeksejä
    • 100 g sulatettua voita

    Täyte

    • 1 prk (397 g) karamellisoitua kondensoitua maitoa
    • 2 ½ dl vispikermaa
    • ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 2 dl puolukoita

    Murusta kandisokerikeksit lihanuijalla muovipussissa tai laita tehosekoittimen kannuun. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle. Laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

    Vaahdota kerma ja mausta sokereilla.

    Levitä karamellisoitu kondensoitu maito pohjan päälle. Levitä pinnalle kermavaahto ja ripottele päälle puolukat.

    Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

    Vinkki!
    Tortun sijasta jaa ainekset kerroksittain jälkiruokakulhoihin.  

    Reseptin on laatinut

    Dansukker