Ainekset
4 ankan rintapalaa
600–700 g pieniä, hyvin pestyjä perunoita
1 purjo viipaloituna
2 tomaattia paloina
250–300 g pekonia paloina
1 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
3 dl kasvislientä
Kypsennysliemi
1 pullo (70 cl) punaviiniä
1 1/2 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1 dl balsamietikkaa
2 punasipulia lohkottuina
2–3 valkosipulinkynttä
1/2 tl jauhettua mustapippuria
2–3 tuoretta timjaminoksaa
2 lihaliemikuutiota
Kastike
3 dl kypsennyslientä
1/2–1 rkl Maizena-suurustetta
vettä
Ohjeet
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Halkaise perunat ja pane ne uunivuokaan. Lisää purjo, tomaatit ja pekoni. Ripottele pinnalle ruokokidesokeri ja sekoita huolellisesti. Kaada päälle kasvisliemi. Paista uunin keskiosassa noin 30 minuuttia.
Sekoita kaikki kypsennysliemen ainekset padassa ja kiehauta. Lisää joukkoon ankan rintapalat ja anna hautua kannen alla noin 15 minuuttia. Ota liha padasta, kääri folioon ja pidä lämpimänä.
Mittaa 3 dl kypsennyslientä kattilaan ja kiehauta. Suurusta liemi ja anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia.
Viipaloi ankanliha ja tarjoa uuniperunoiden ja kastikkeen kera. Koristele halutessasi tuoreilla mausteyrteillä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?