Punaviinissä kypsennettyä ankanrintaa - Dansukker

Punaviinissä kypsennettyä ankanrintaa ja uuniperunoita

4 annosta 1 tunti
Punaviinissä haudutettu ankanrinta tarjoillaan uuniperunoiden ja kastikkeen kera.
Punaviinissä kypsennettyä ankanrintaa ja uuniperunoita
Arvioi: (23kpl)

Ainekset

  • 4 ankan rintapalaa
  • 600–700 g pieniä, hyvin pestyjä perunoita
  • 1 purjo viipaloituna
  • 2 tomaattia paloina
  • 250–300 g pekonia paloina
  • 1 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
  • 3 dl kasvislientä

Kypsennysliemi

  • 1 pullo (70 cl) punaviiniä
  • 1 1/2 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
  • 1 dl balsamietikkaa
  • 2 punasipulia lohkottuina
  • 2–3 valkosipulinkynttä
  • 1/2 tl jauhettua mustapippuria
  • 2–3 tuoretta timjaminoksaa
  • 2 lihaliemikuutiota

Kastike

  • 3 dl kypsennyslientä
  • 1/2–1 rkl Maizena-suurustetta
  • vettä

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Halkaise perunat ja pane ne uunivuokaan. Lisää purjo, tomaatit ja pekoni. Ripottele pinnalle ruokokidesokeri ja sekoita huolellisesti. Kaada päälle kasvisliemi. Paista uunin keskiosassa noin 30 minuuttia.

Sekoita kaikki kypsennysliemen ainekset padassa ja kiehauta. Lisää joukkoon ankan rintapalat ja anna hautua kannen alla noin 15 minuuttia. Ota liha padasta, kääri folioon ja pidä lämpimänä.

Mittaa 3 dl kypsennyslientä kattilaan ja kiehauta. Suurusta liemi ja anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia.

Viipaloi ankanliha ja tarjoa uuniperunoiden ja kastikkeen kera. Koristele halutessasi tuoreilla mausteyrteillä.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;