Punaviiniglögi

1 tunti
Tee itse glögisiirappia ja mausta sillä punaviiniglögi sekä erilaisia ruokia.
Punaviiniglögi
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 5 dl vedellä laimennettua mustaherukkamehua
  • 5 dl punaviiniä
  • 2 dl punaista glögisiirappia
  • (½ dl Dansukker Isoa kandisokeria tai Dansukker Ruokopalasokeria)

Punainen glögisiirappi

  • 5 dl punaviiniä
  • 5 dl Dansukker Fariinisokeria
  • 1 rkl mausteneilikoita
  • kuivattu inkivääri
  • 1–2 kanelitankoa
  • 1 rkl kardemumman siemeniä
  • muutama tähtianis

Valmista siirappi. Kuumenna viini ja sokeri. Lisää mausteet. Anna kiehua hiljalleen, kunnes seos sakenee siirapiksi. Anna jäähtyä puolisen tuntia. Siivilöi siirappi ja kaada pieniin pulloihin. Käytä juomien, jälkiruokien, leivonnaisten, ruokien tai kastikkeiden maustamiseen.

Ruokiin sopivan punaviinisiirapin voi tehdä jättämällä glögimausteet pois ja lisäämällä joukkoon mustapippuria ja ruokalusikallisen balsamietikkaa.

Kuumenna mehu glögiä varten, lisää siirappi ja lopuksi viini. Jos haluat makean glögin, lisää tarpeen mukaan kandisokeria tai ruokopalasokeria. Alkoholittoman juoman saa, jos korvaa viinin mehulla. Siirapissa viinin alkoholi on haihtunut keitettäessä. Tarjoa laseista rusinoiden ja kuorittujen manteleiden kanssa.

Reseptin on laatinut

Dansukker