Ainekset
7 dl vehnäjauhoja
1 tl kuivahiivaa
1 ½ tl suolaa
4 dl punajuurimehua tai vettä
¾ dl Dansukker Leipäsiirappia tai Tummaa siirappia
½ dl pellavansiemeniä
1 tl kuivattua rosmariinia
Ohjeet
Sekoita vehnäjauhot, kuivahiiva ja suola keskenään. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja sekoita kuivien aineiden joukkoon. Lisää siirappi, pellavansiemenet ja rosmariini. Älä vaivaa taikinaa tarpeettomasti, vaan sekoita ainekset nopeasti sekaisin.
Jätä taikina kelmulla suojattuna huoneenlämpöön 12–20 tunniksi.
Laita pata kuumenemaan 225-asteiseen uuniin.
Käännä taikinaa pöydällä muutaman kerran ja nosta taikina varovasti kuumaan pataan. Paista leipää 45–60 minuuttia, kunnes pinta on rapea ja kauniin värinen.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.