Ainekset
Pohja
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 tl kuivattua rakuunaa
½ dl Dansukker Tummaa Siirappia
¾ dl punajuurisosetta
Täyte
5 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
100 g vuohenjuustoa
6 oliivia
3 aurinkokuivattua tomaattia
100 g pecorino-juustoa raastettuna
2 dl kermaa
2 munaa
½ tl suolaa
(Pinnalle rucolaa)
Ohjeet
Laita voi, jauhot, suola ja siirappi kulhoon ja nypi ryynimäiseksi. Lisää punajuurisose ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina hetkeksi kylmään.
Painele taikina reunalliseen leivinpaperilla vuoratun piirakkavuoan (26 cm) pohjalle ja reunoille.
Esipaista 225-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.
Laita ilmakuivatut kinkkuviipaleet piiraspohjan päälle.
Murenna vuohenjuusto, lisää oliivit, paloitellut aurinkokuivatut tomaatit ja juustoraaste.
Sekoita kerma, munat ja suola ja kaada muiden ainesten päälle.
Kypsennä piirasta 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen ja kiinteä.
Laita tarjolle ja koristele halutessasi rucolalla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.