Ainekset
Pohja
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 tl kuivattua rakuunaa
½ dl Dansukker Tummaa Siirappia
¾ dl punajuurisosetta
Täyte
5 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
100 g vuohenjuustoa
6 oliivia
3 aurinkokuivattua tomaattia
100 g pecorino-juustoa raastettuna
2 dl kermaa
2 munaa
½ tl suolaa
(Pinnalle rucolaa)
Ohjeet
Laita voi, jauhot, suola ja siirappi kulhoon ja nypi ryynimäiseksi. Lisää punajuurisose ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina hetkeksi kylmään.
Painele taikina reunalliseen leivinpaperilla vuoratun piirakkavuoan (26 cm) pohjalle ja reunoille.
Esipaista 225-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.
Laita ilmakuivatut kinkkuviipaleet piiraspohjan päälle.
Murenna vuohenjuusto, lisää oliivit, paloitellut aurinkokuivatut tomaatit ja juustoraaste.
Sekoita kerma, munat ja suola ja kaada muiden ainesten päälle.
Kypsennä piirasta 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen ja kiinteä.
Laita tarjolle ja koristele halutessasi rucolalla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?