Punajuuri-vuohenjuustopiiras

8 annosta 1,5 tuntia
Herkullinen suolainen piirakka illanistujaisiin, pikkujouluihin tai juhlapöytään. Voit käyttää myös fetajuustoa ja vaihdella täytteitä makusi mukaan.
Punajuuri-vuohenjuustopiiras
Arvioi: (10kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 150 g voita
    • 3 dl vehnäjauhoja
    • ½ tl suolaa
    • 1 tl kuivattua rakuunaa
    • ½ dl Dansukker Tummaa Siirappia
    • ¾ dl punajuurisosetta

    Täyte

    • 5 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
    • 100 g vuohenjuustoa
    • 6 oliivia
    • 3 aurinkokuivattua tomaattia
    • 100 g pecorino-juustoa raastettuna
    • 2 dl kermaa
    • 2 munaa
    • ½ tl suolaa
    • (Pinnalle rucolaa)

    Laita voi, jauhot, suola ja siirappi kulhoon ja nypi ryynimäiseksi. Lisää punajuurisose ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina hetkeksi kylmään.

    Painele taikina reunalliseen leivinpaperilla vuoratun piirakkavuoan (26 cm) pohjalle ja reunoille.

    Esipaista 225-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.

    Laita ilmakuivatut kinkkuviipaleet piiraspohjan päälle.

    Murenna vuohenjuusto, lisää oliivit, paloitellut aurinkokuivatut tomaatit ja juustoraaste.

    Sekoita kerma, munat ja suola ja kaada muiden ainesten päälle.

    Kypsennä piirasta 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen ja kiinteä.

    Laita tarjolle ja koristele halutessasi rucolalla.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker