Punajuuri-pomeranssilimppu

Punajuurisose värjää leipätaikinan kauniin punaiseksi. Leivo vuokaleiviksi, limpuiksi tai sämpylöiksi.

2 leipää

1½ tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

5 dl vettä tai maitoa
50 g hiivaa
1 rkl suolaa
1 rkl pomeranssinkuorta
2 tl inkivääriä
½ dl Dansukker Leipä- tai Tummaa siirappia
500 g kypsää punajuurisosetta
1 kg hiivaleipäjauhoja
3 dl ruisjauhoja
1 dl rypsiöljyä

Pinnalle

½ dl Dansukker Leipä- tai Tummaa siirappia
1 dl vettä 

Ohjeet

Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi. Murustele joukkoon hiiva. Lisää mausteet, siirappi ja punajuurisose, jota saa myös valmiina. Lisää jauhot ja öljy. Alusta pehmeähkö taikina, joka irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Lisää tarpeen mukaan jauhoja. Nostata taikinaa puolisen tuntia.

Leivo taikina vuokaleiviksi, limpuiksi tai sämpylöiksi. Kohota ja paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Paista sämpylöitä 250 asteessa noin 10 minuuttia. Sivele valmiit leivät siirappivedellä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!