Ainekset
5 dl vettä tai maitoa
50 g hiivaa
1 rkl suolaa
1 rkl pomeranssinkuorta
2 tl inkivääriä
½ dl Dansukker Leipä- tai Tummaa siirappia
500 g kypsää punajuurisosetta
1 kg hiivaleipäjauhoja
3 dl ruisjauhoja
1 dl rypsiöljyä
Pinnalle
½ dl Dansukker Leipä- tai Tummaa siirappia
1 dl vettä
Ohjeet
Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi. Murustele joukkoon hiiva. Lisää mausteet, siirappi ja punajuurisose, jota saa myös valmiina. Lisää jauhot ja öljy. Alusta pehmeähkö taikina, joka irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Lisää tarpeen mukaan jauhoja. Nostata taikinaa puolisen tuntia.
Leivo taikina vuokaleiviksi, limpuiksi tai sämpylöiksi. Kohota ja paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Paista sämpylöitä 250 asteessa noin 10 minuuttia. Sivele valmiit leivät siirappivedellä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!