Punajuuri-homejuustopiiras

Leivo maukas suolainen piirakka lehtitaikinasta, punajuuresta ja homejuustosta.

9–12 annosta

PT1H

1½ tuntia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 kg lehtitaikinalevyjä
1 ½ dl puuroriisiä
2 ½ dl vettä
5 dl maitoa
100–200 g kypsiä punajuuria
2 rkl Dansukker Tummaa siirappia
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1–2 tl meiramia
50 g sinihomejuustoa

Pinnalle
1 kananmuna
50 g sinihomejuustoa

Ohjeet

Laita lehtitaikinalevyt leivinpaperin päälle sulamaan.

Asettele kolmea levyä lukuun ottamatta lehtitaikinalevyt vieretysten uunipellille ja nipistä taitekohdat kiinni.

Valmista täyte. Laita puuroriisi kattilaan. Lisää joukkoon vesi. Anna kiehua hiljalleen, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää maito ja anna kiehua kunnes riisipuuro on valmis.

Soseuta punajuuret ja lisää joukkoon. Mausta siirapilla, suolalla, mustapippurilla ja meiramilla. Murustele joukkoon homejuusto. Sekoita tasaiseksi.

Jaa seos sulaneiden taikinalevyjen päälle reunoja myöten. Leikkaa ylimääräisistä taikinalevyistä taikinapyörällä kuvioita tai raitoja piiraan pinnalle. Voitele taikinakoristeet munalla. Ripottele pinnalle sinihomejuustomuruja.

Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes taikina on kauniin värinen.

Tarjoa sellaisenaan tai salaatin kanssa.

Vinkki!
Homejuuston voi korvata vuohenmaitojuustolla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?