Punajuuri-homejuustopiiras

9–12 annosta 1½ tuntia
Leivo maukas suolainen piirakka lehtitaikinasta, punajuuresta ja homejuustosta.
Punajuuri-homejuustopiiras
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 1 kg lehtitaikinalevyjä
  • 1 ½ dl puuroriisiä
  • 2 ½ dl vettä
  • 5 dl maitoa
  • 100–200 g kypsiä punajuuria
  • 2 rkl Dansukker Tummaa siirappia
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1–2 tl meiramia
  • 50 g sinihomejuustoa

Pinnalle

  • 1 kananmuna
  • 50 g sinihomejuustoa

Laita lehtitaikinalevyt leivinpaperin päälle sulamaan.

Asettele kolmea levyä lukuun ottamatta lehtitaikinalevyt vieretysten uunipellille ja nipistä taitekohdat kiinni.

Valmista täyte. Laita puuroriisi kattilaan. Lisää joukkoon vesi. Anna kiehua hiljalleen, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää maito ja anna kiehua kunnes riisipuuro on valmis.

Soseuta punajuuret ja lisää joukkoon. Mausta siirapilla, suolalla, mustapippurilla ja meiramilla. Murustele joukkoon homejuusto. Sekoita tasaiseksi.

Jaa seos sulaneiden taikinalevyjen päälle reunoja myöten. Leikkaa ylimääräisistä taikinalevyistä taikinapyörällä kuvioita tai raitoja piiraan pinnalle. Voitele taikinakoristeet munalla. Ripottele pinnalle sinihomejuustomuruja.

Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes taikina on kauniin värinen.

Tarjoa sellaisenaan tai salaatin kanssa.

Vinkki!
Homejuuston voi korvata vuohenmaitojuustolla.

Reseptin on laatinut

Dansukker