Punajuuri-homejuustopiiras

Leivo maukas suolainen piirakka lehtitaikinasta, punajuuresta ja homejuustosta.

9–12 annosta

PT1H

1½ tuntia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 kg lehtitaikinalevyjä
1 ½ dl puuroriisiä
2 ½ dl vettä
5 dl maitoa
100–200 g kypsiä punajuuria
2 rkl Dansukker Tummaa siirappia
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1–2 tl meiramia
50 g sinihomejuustoa

Pinnalle
1 kananmuna
50 g sinihomejuustoa

Ohjeet

Laita lehtitaikinalevyt leivinpaperin päälle sulamaan.

Asettele kolmea levyä lukuun ottamatta lehtitaikinalevyt vieretysten uunipellille ja nipistä taitekohdat kiinni.

Valmista täyte. Laita puuroriisi kattilaan. Lisää joukkoon vesi. Anna kiehua hiljalleen, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää maito ja anna kiehua kunnes riisipuuro on valmis.

Soseuta punajuuret ja lisää joukkoon. Mausta siirapilla, suolalla, mustapippurilla ja meiramilla. Murustele joukkoon homejuusto. Sekoita tasaiseksi.

Jaa seos sulaneiden taikinalevyjen päälle reunoja myöten. Leikkaa ylimääräisistä taikinalevyistä taikinapyörällä kuvioita tai raitoja piiraan pinnalle. Voitele taikinakoristeet munalla. Ripottele pinnalle sinihomejuustomuruja.

Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes taikina on kauniin värinen.

Tarjoa sellaisenaan tai salaatin kanssa.

Vinkki!
Homejuuston voi korvata vuohenmaitojuustolla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.