Punajuurella värjätyt marsipaanipossut

Vaaleanpunainen possuperhe on muovailtu marsipaanista. Marsipaanipossut tai muut hahmot ovat näyttävä pöytäkoriste tai joululahja.

n. 10 possua (tai kuvan possuperhe)

1 tunti

Arviot (1 kpl)

Ainekset

Marsipaani
½ rkl punajuurimehua (ks. alla)
4 dl mantelijauhoja
2 ¼ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 munanvalkuainen
vajaa 2 rkl kylmää vettä
1 rkl rypsiöljyä
5 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
(koristeluun lisäksi kaksi isoa pyöreää valkoista nonparellia ja tippa sulatettua suklaata)

Ohjeet

1. Raasta kuorittu punajuuri hienoksi raasteeksi. Pane siivilään ja purista mehu.

2. Sekoita mantelijauhot ja sokeri huolellisesti monitoimikoneessa. 

3. Lisää valkuainen, vesi, punajuurimehu ja öljy, pidä kone käynnissä koko ajan. Vedä lastalla kulhon reunoilta, että kaikki ainekset sekoittuvat huolellisesti.

4. Lisää tomusokeri pienissä erissä ja työstä taikinaa kunnes se pysyy kasassa.

5. Muotoile possut (tai muut hahmot) makusi mukaan. Anna mielikuvituksen lentää!

6. Jos haluat muotoilla kuvassa näkyvän äitipossun ja kolme pientä possua, tee näin:

a) Jaa marsipaani kahteen osaan, jaa toinen osista vielä neljään samankokoiseen palaan. Isosta palasta tulee äitipossun keho, pienimmistä äitipossun pää ja pikkupossut.

b) Ota pieni nokare kolmesta pienestä palasta ja pyörittele ne saparoiksi. Muotoile paloista pikkupossut ja kiinnitä saparot. 

c) Muotoile isosta palasta äitipossun keho, pane se tarjoiluvadille ja taivuta sitä hieman. Vedä veitsen sileällä puolella palaan urat vatsan poimuiksi ja potkaksi. Asettele pikkupossut vatsan „alle“.

d) Äitipossun pää: ota jäljellä olevasta palasta pieni nokare ja muotoile siitä kaksi pisaraa. Pyörittele pala pääksi (kuvittele päärynää, joka on törmännyt seinään!) ja yhdistä se kehoon pääksi. Muotoile litistetyt pisarat korviksi ja pane ne pään ja kehon väliseen saumaan. Tee silmät isoista valkoisista nonparelleista ja merkkaa niihin pupillit sulatetulla suklaalla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!