Punajuurella värjätyt marsipaanipossut

Vaaleanpunainen possuperhe on muovailtu marsipaanista. Marsipaanipossut tai muut hahmot ovat näyttävä pöytäkoriste tai joululahja.

n. 10 possua (tai kuvan possuperhe)

1 tunti

Arviot (0 kpl)

Ainekset

Marsipaani
½ rkl punajuurimehua (ks. alla)
4 dl mantelijauhoja
2 ¼ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 munanvalkuainen
vajaa 2 rkl kylmää vettä
1 rkl rypsiöljyä
5 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
(koristeluun lisäksi kaksi isoa pyöreää valkoista nonparellia ja tippa sulatettua suklaata)

Ohjeet

1. Raasta kuorittu punajuuri hienoksi raasteeksi. Pane siivilään ja purista mehu.

2. Sekoita mantelijauhot ja sokeri huolellisesti monitoimikoneessa. 

3. Lisää valkuainen, vesi, punajuurimehu ja öljy, pidä kone käynnissä koko ajan. Vedä lastalla kulhon reunoilta, että kaikki ainekset sekoittuvat huolellisesti.

4. Lisää tomusokeri pienissä erissä ja työstä taikinaa kunnes se pysyy kasassa.

5. Muotoile possut (tai muut hahmot) makusi mukaan. Anna mielikuvituksen lentää!

6. Jos haluat muotoilla kuvassa näkyvän äitipossun ja kolme pientä possua, tee näin:

a) Jaa marsipaani kahteen osaan, jaa toinen osista vielä neljään samankokoiseen palaan. Isosta palasta tulee äitipossun keho, pienimmistä äitipossun pää ja pikkupossut.

b) Ota pieni nokare kolmesta pienestä palasta ja pyörittele ne saparoiksi. Muotoile paloista pikkupossut ja kiinnitä saparot. 

c) Muotoile isosta palasta äitipossun keho, pane se tarjoiluvadille ja taivuta sitä hieman. Vedä veitsen sileällä puolella palaan urat vatsan poimuiksi ja potkaksi. Asettele pikkupossut vatsan „alle“.

d) Äitipossun pää: ota jäljellä olevasta palasta pieni nokare ja muotoile siitä kaksi pisaraa. Pyörittele pala pääksi (kuvittele päärynää, joka on törmännyt seinään!) ja yhdistä se kehoon pääksi. Muotoile litistetyt pisarat korviksi ja pane ne pään ja kehon väliseen saumaan. Tee silmät isoista valkoisista nonparelleista ja merkkaa niihin pupillit sulatetulla suklaalla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.