Punainen sitrushillo

Tee kauniin väristä ja pirteän makuista sitrushilloa veriappelsiineista ja verigreipeistä. Inkivääri antaa lisäpotkua hilloon.

(noin 5 dl valmista hilloa)

45 minuuttia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

250 g veriappelsiineja lohkoina
(= noin 500 g kuorellisia veriappelsiineja, Huom! sitrusten kuorien paksuudessa on eroja)
250 g verigreippejä lohkoina
(= noin 500 g kuorellisia verigreippejä)
2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
250 g (3 dl) Dansukker Hillosokeria

Ohjeet

Leikkaa sitrushedelmistä molemmat päät pois. Aseta hedelmä tukevasti leikkuulaudalle toinen leikkuupinta tasoa vasten. Leikkaa kuori irti terävällä veitsellä niin, että myös uloin kalvo leikkaantuu irti. Ota hedelmä käteen ja irrottele pienellä veitsellä lohkot kalvoista. Laita sitruslohkot lävikköön ja valuta liiat mehut pois.

Mittaa sitruslohkot ja raastettu inkivääri kattilaan. Kuumenna ja lisää Hillosokeri. Sekoita ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja kerää pinnalle mahdollisesti muodostunut vaahto pois lusikalla. Purkita kuumana puhtaaseen purkkiin ja sulje kansi. Säilytä jääkaapissa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa

Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.