Punainen glögisiirappi

1 tunti
Käytä maustesiirappia juomiin, jälkiruokiin ja leivonnaisiin. Katso ohje myös ruokiin sopivaan punaviinisiirappiin.
Punainen glögisiirappi
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 5 dl punaviiniä
  • 5 dl Dansukker Fariinisokeria
  • 1 rkl mausteneilikoita
  • kuivattu inkivääri
  • 1–2 kanelitankoa
  • 1 rkl kardemumman siemeniä
  • muutama tähtianis

Kuumenna viini ja sokeri. Lisää mausteet. Anna kiehua hiljalleen, kunnes seos sakenee siirapiksi. Anna jäähtyä puolisen tuntia. Siivilöi siirappi ja kaada pieniin pulloihin. Käytä juomien, jälkiruokien, leivonnaisten, ruokien tai kastikkeiden maustamiseen.

Ruokiin sopivan punaviinisiirapin voi tehdä jättämällä glögimausteet pois ja lisäämällä joukkoon mustapippuria ja ruokalusikallisen balsamietikkaa.

Reseptin on laatinut

Dansukker