Punaherukkajuustokakku

Punaherukkajuustokakku on kauniin värinen ja saa lempeää makeutta sulatetusta valkosuklaasta.

8–10 annosta

40 min + 12 tuntia

Arviot (47 kpl)

Ainekset

Pohja
200 g kandisokerikeksejä
75 g voita tai margariinia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Täyte
6 liivatelehteä
2 ½ dl vispikermaa
500 g mascarponejuustoa
400 g kohmeisia (tai tuoreita) punaherukoita
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
150 g valkosuklaata
½ dl kiehuvaa vettä
Pinnalle
200–300 g jäisiä (tai tuoreita) punaherukoita
1 ½ dl vettä
¾ dl Dansukker Hyytelösokeria

Ohjeet

Hienonna kandisokerikeksit tehosekoittimessa tai muovipussissa lihanuijalla. Lisää joukkoon sulatettu voi ja vaniljasokeri, sekoita tasaiseksi. Leikkaa halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuokaan leivinpaperi ja painele seos vuoan pohjalle.

Valmista täyte.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen limittäin.

Soseuta punaherukat. Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon mascarponejuusto, punaherukkasose ja sokerit. Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Kääntele sulatettu valkosuklaa täytteeseen ja tarkista maku.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita. Lisää liemi ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Ripottele kakun päälle punaherukat.

Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Anna kiehua, kunnes liemi kirkastuu. Valuta hieman jäähtynyt liemi lusikalla kakun päälle. Anna hyytyä hetki jääkaapissa.

Irrota kakku vuoasta varovasti veitsellä vuoan reunaa pitkin pyöräyttäen. Siirrä tarjoiluvadille. Koristele halutessasi rouhitulla valkosuklaalla.

Vinkki!
Tee kakku mustaherukoista.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!