Pohja
Täyte
Pinnalle
Hienonna kandisokerikeksit tehosekoittimessa tai muovipussissa lihanuijalla. Lisää joukkoon sulatettu voi ja vaniljasokeri, sekoita tasaiseksi. Leikkaa halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuokaan leivinpaperi ja painele seos vuoan pohjalle.
Valmista täyte.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen limittäin.
Soseuta punaherukat. Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon mascarponejuusto, punaherukkasose ja sokerit. Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Kääntele sulatettu valkosuklaa täytteeseen ja tarkista maku.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita. Lisää liemi ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Ripottele kakun päälle punaherukat.
Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Anna kiehua, kunnes liemi kirkastuu. Valuta hieman jäähtynyt liemi lusikalla kakun päälle. Anna hyytyä hetki jääkaapissa.
Irrota kakku vuoasta varovasti veitsellä vuoan reunaa pitkin pyöräyttäen. Siirrä tarjoiluvadille. Koristele halutessasi rouhitulla valkosuklaalla.
Vinkki!
Tee kakku mustaherukoista.
Reseptin on laatinut