Punaherukka-vadelmamehu

Punaherukoista valmistat pirteän mehun mehumaijalla. Happamien punaisten viinimarjojen makupariksi sopivat vadelmat tai mansikat.

n. 1,5 l mehutiivistettä

50 minuuttia

Arviot (47 kpl)

Ainekset

1 kg punaherukoita
500 g vadelmia
400–500 g Dansukker Taloussokeria

Ohjeet

Laita mehustimen alimmaiseen kattilaan reilusti vettä ja huolehdi, että vesi ei haihdu kokonaan valmistuksen aikana. Laita päälle keskimmäinen kattila ja lukitse valutusletku. Nosta päälle reikäpohjainen kattila ja lisää marjat tasaisesti. Ripottele joukkoon sokeri. Laita kansi kiinni ja levy päälle.

Kun mehu alkaa valua letkusta, valuta se varoen kattilaan tai muuhun astiaan. Valuta mehuerän ensimmäinen osa takaisin kattilaan marjojen päälle, jotta marjoista irtoaa tasaisesti kaikki maku. Valuta mehua, kunnes kaikki mehu on irronnut marjoista.

Pullota mehu puhtaisiin ja kuumennettuihin pulloihin. Säilytä mehu jääkaapissa.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa

Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.