Punaherukka-mansikkasima - Dansukker

Punaherukka-mansikkasima

noin 3–5 päivää
Nauti lasillinen ihanan kesäistä punaherukka-mansikkasimaa. Simaa juodessa maistat ensimmäisenä mansikan. Punaherukka antaa juomaan aavistuksen happamuutta, joka samaan aikaan sekä taittaa mansikan makeutta että korostaa sen makua.
Punaherukka-mansikkasima
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 4 litraa vettä
  • 500 g Dansukker Luomufariinisokeria
  • 300 g mansikoita
  • 250 g (n.5 dl) punaherukoita
  • herneen kokoinen (= n. 1/5 tl) nokare tuorehiivaa

Kiehauta isossa kattilassa 1 litra vettä, lisää joukkoon Luomufariinisokeri, pakastemansikat ja punaherukat. Kuumenna uudestaan kiehuvaksi. Nosta kattila pois levyltä, lisää loput vedestä.

Kun seos on huoneenlämpöistä, liuota hiiva pieneen vesitilkkaan ja sekoita joukkoon. Laita kattilan päälle kelmu kanneksi. Anna siman käydä huoneenlämmössä noin vuorokausi. Tänä aikana siman pinnalle alkaa muodostumaan vaahtoa.

Ennen pullotusta kauho suurin osa marjoista ja kuori suurimmat vaahdot pois isolla lusikalla tai kauhalla. Siivilöi ja pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria.

Älä kierrä korkkia liian tiukalle, jotta pullossa oleva paine ei kasva liian suureksi.

Nosta pullot jääkaappiin noin 3–5 päiväksi. Maistele simaa ensimmäisen kerran noin 3 päivän ikäisenä, sillä se saattaa olla jo silloin valmista.

Resepti ja kuva: Suklaapossu


;