Punaherukka-mansikkasima

Nauti lasillinen ihanan kesäistä punaherukka-mansikkasimaa. Simaa juodessa maistat ensimmäisenä mansikan. Punaherukka antaa juomaan aavistuksen happamuutta, joka samaan aikaan sekä taittaa mansikan makeutta että korostaa sen makua.

PT1H

noin 3–5 päivää

Arviot (1 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

4 litraa vettä
500 g Dansukker Luomufariinisokeria
300 g mansikoita
250 g (n.5 dl) punaherukoita
herneen kokoinen (= n. 1/5 tl) nokare tuorehiivaa

Ohjeet

Kiehauta isossa kattilassa 1 litra vettä, lisää joukkoon Luomufariinisokeri, pakastemansikat ja punaherukat. Kuumenna uudestaan kiehuvaksi. Nosta kattila pois levyltä, lisää loput vedestä.

Kun seos on huoneenlämpöistä, liuota hiiva pieneen vesitilkkaan ja sekoita joukkoon. Laita kattilan päälle kelmu kanneksi. Anna siman käydä huoneenlämmössä noin vuorokausi. Tänä aikana siman pinnalle alkaa muodostumaan vaahtoa.

Ennen pullotusta kauho suurin osa marjoista ja kuori suurimmat vaahdot pois isolla lusikalla tai kauhalla. Siivilöi ja pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria.

Älä kierrä korkkia liian tiukalle, jotta pullossa oleva paine ei kasva liian suureksi.

Nosta pullot jääkaappiin noin 3–5 päiväksi. Maistele simaa ensimmäisen kerran noin 3 päivän ikäisenä, sillä se saattaa olla jo silloin valmista.

Resepti ja kuva: Suklaapossu

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?