Ainekset
1 ison luomusitruunan raastettu kuori ja mehu (n. ¾ dl)
1 ¼ dl Dansukker Taloussokeria
½ dl maissitärkkelystä (Maizena)
3 dl vettä
1 kananmuna: keltuainen ja valkuainen erotettuna
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 ½ dl kuohukermaa
Mantelikrokantti
1 dl Dansukker Taloussokeria
¾ dl valkoista mantelirouhetta
Viimeistelyyn
1 rs tuoreita vadelmia
1 rs syötäviä kukkia
Ohjeet
Laita sitruunamehu, kuoriraaste, sokeri, maissitärkkelys, vesi ja munankeltuainen paksupohjaiseen teräskattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, miedolla tai keskilämmöllä, koko ajan sekoittaen ja anna kiisselin kiehua pari minuuttia vaimeasti kuplien. Siivilöi, peitä kiisseli pintaa myöden kelmulla ja jäähdytä jääkaappikylmäksi.
Tee mantelikrokantti. Laita leivinpaperi valmiiksi työlaudalle. Ruskista sokeri kauniin vaalean ruskeaksi, sekoita mantelirouhe joukkoon ja kaada seos välittömästi leivinpaperille. Jäähdytä ja rouhi.
Vatkaa valkuainen ja vaniljasokeri vaahdoksi ja vaahdota kuohukerma eri kulhossa. Lisää vaahdot sileäksi sekoitettuun sitruunakiisseliin kevyesti nostellen. Laita osa vadelmista annosastioiden pohjalle, annostele sitruunavaahto päälle.
Ripottele rouhittua mantelikrokanttia päälle ja viimeistele vadelmilla ja kukilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?