Pumpulinpehmeä sitruunavaahto

Pumpulinpehmeä sitruunavaahto on herkullisen raikas jälkiruoka vaikkapa pääsiäisaterian päätteeksi. Kermainen sitruunavaahto tarjotaan mantelikrokantin ja vadelmien kera.

6 annosta

1½ tuntia

Arviot (2 kpl)

Ainekset

1 ison luomusitruunan raastettu kuori ja mehu (n. ¾ dl)
1 ¼ dl Dansukker Taloussokeria
½ dl maissitärkkelystä (Maizena)
3 dl vettä
1 kananmuna: keltuainen ja valkuainen erotettuna
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 ½ dl kuohukermaa

Mantelikrokantti
1 dl Dansukker Taloussokeria
¾ dl valkoista mantelirouhetta

Viimeistelyyn
1 rs tuoreita vadelmia
1 rs syötäviä kukkia

Ohjeet

Laita sitruunamehu, kuoriraaste, sokeri, maissitärkkelys, vesi ja munankeltuainen paksupohjaiseen teräskattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, miedolla tai keskilämmöllä, koko ajan sekoittaen ja anna kiisselin kiehua pari minuuttia vaimeasti kuplien. Siivilöi, peitä kiisseli pintaa myöden kelmulla ja jäähdytä jääkaappikylmäksi.

Tee mantelikrokantti. Laita leivinpaperi valmiiksi työlaudalle. Ruskista sokeri kauniin vaalean ruskeaksi, sekoita mantelirouhe joukkoon ja kaada seos välittömästi leivinpaperille. Jäähdytä ja rouhi.

Vatkaa valkuainen ja vaniljasokeri vaahdoksi ja vaahdota kuohukerma eri kulhossa. Lisää vaahdot sileäksi sekoitettuun sitruunakiisseliin kevyesti nostellen. Laita osa vadelmista annosastioiden pohjalle, annostele sitruunavaahto päälle.

Ripottele rouhittua mantelikrokanttia päälle ja viimeistele vadelmilla ja kukilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa

Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.