Pumpulinpehmeä sitruunavaahto

Pumpulinpehmeä sitruunavaahto on herkullisen raikas jälkiruoka vaikkapa pääsiäisaterian päätteeksi. Kermainen sitruunavaahto tarjotaan mantelikrokantin ja vadelmien kera.

6 annosta

1½ tuntia

Arviot (28 kpl)

Ainekset

1 ison luomusitruunan raastettu kuori ja mehu (n. ¾ dl)
1 ¼ dl Dansukker Taloussokeria
½ dl maissitärkkelystä (Maizena)
3 dl vettä
1 kananmuna: keltuainen ja valkuainen erotettuna
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 ½ dl kuohukermaa

Mantelikrokantti
1 dl Dansukker Taloussokeria
¾ dl valkoista mantelirouhetta

Viimeistelyyn
1 rs tuoreita vadelmia
1 rs syötäviä kukkia

Ohjeet

Laita sitruunamehu, kuoriraaste, sokeri, maissitärkkelys, vesi ja munankeltuainen paksupohjaiseen teräskattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, miedolla tai keskilämmöllä, koko ajan sekoittaen ja anna kiisselin kiehua pari minuuttia vaimeasti kuplien. Siivilöi, peitä kiisseli pintaa myöden kelmulla ja jäähdytä jääkaappikylmäksi.

Tee mantelikrokantti. Laita leivinpaperi valmiiksi työlaudalle. Ruskista sokeri kauniin vaalean ruskeaksi, sekoita mantelirouhe joukkoon ja kaada seos välittömästi leivinpaperille. Jäähdytä ja rouhi.

Vatkaa valkuainen ja vaniljasokeri vaahdoksi ja vaahdota kuohukerma eri kulhossa. Lisää vaahdot sileäksi sekoitettuun sitruunakiisseliin kevyesti nostellen. Laita osa vadelmista annosastioiden pohjalle, annostele sitruunavaahto päälle.

Ripottele rouhittua mantelikrokanttia päälle ja viimeistele vadelmilla ja kukilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.