Pumpkin soup (kurpitsakeitto)

Kaiverretusta Halloween-kurpitsasta yli jääneet palat jatkojalostetaan kurpitsakeitoksi.

4 annosta

PT40M

40 minuuttia

Arviot (9 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

600 g kurpitsaa
50 g voita tai margariinia
1 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
3/4 l maitoa
1/4–1/2 tl muskottipähkinää
1 valkosipulinkynsi puserrettuna
1 tl suolaa
1/2 tl pippuria
(vaaleaa suurustejauhetta)

Ohjeet

Pilko kurpitsa pieniksi paloiksi. Sulata rasva kattilassa ja ruskista kurpitsapalat kevyesti. Lisää ruokosokeri ja anna sen sulaa. Lisää maito sekoittaen.

Lisää valkosipuli, muskottipähkinä, suola ja pippuri. Anna kiehua hiljaa kannen alla 20 minuuttia. Soseuta keitto tehosekoittimella tai puserra siivilän läpi. Maista, ja lisää tarvittaessa mausteita. Tarjoile keitto lämpimänä leivän kanssa.

Vinkki!
Jos haluat paksumman keiton, vähennä maidon määrää tai suurusta keitto.

Vinkki!
Jos kurpitsaa on jäänyt paljon tähteeksi, voit pilkkoa sen kuutioiksi, kiehauttaa kuutiot ja pakastaa ne. Voit myös soseuttaa kiehautetut kurpitsakuutiot tehosekoittimella ennen pakastamista.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!