Ainekset
600 g kurpitsaa
50 g voita tai margariinia
1 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
3/4 l maitoa
1/4–1/2 tl muskottipähkinää
1 valkosipulinkynsi puserrettuna
1 tl suolaa
1/2 tl pippuria
(vaaleaa suurustejauhetta)
Ohjeet
Pilko kurpitsa pieniksi paloiksi. Sulata rasva kattilassa ja ruskista kurpitsapalat kevyesti. Lisää ruokosokeri ja anna sen sulaa. Lisää maito sekoittaen.
Lisää valkosipuli, muskottipähkinä, suola ja pippuri. Anna kiehua hiljaa kannen alla 20 minuuttia. Soseuta keitto tehosekoittimella tai puserra siivilän läpi. Maista, ja lisää tarvittaessa mausteita. Tarjoile keitto lämpimänä leivän kanssa.
Vinkki!
Jos haluat paksumman keiton, vähennä maidon määrää tai suurusta keitto.
Vinkki!
Jos kurpitsaa on jäänyt paljon tähteeksi, voit pilkkoa sen kuutioiksi, kiehauttaa kuutiot ja pakastaa ne. Voit myös soseuttaa kiehautetut kurpitsakuutiot tehosekoittimella ennen pakastamista.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!