Pumpernikkelit

Pehmeät pumpernikkelit maistuvat piparkakulta ja saavat pinnalleen tomusokerikuorrutuksen. Anna vaikka joululahjaksi!

25–30 kpl

1 tunti

Arviot (64 kpl)

Ainekset

2 kananmunaa
1 1/2 dl Dansukker Tummaa siirappia
1 1/2 dl Dansukker Fariinisokeria
100 g voita tai margariinia
5 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1/2 dl korppujauhoja
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl pomeranssinkuorta
1 tl soodaa
1 dl ranskankermaa tai paksua jogurttia
Kuorrutus
1 pkt (500 g) Dansukker Tomusokeria
noin 1 dl vettä
kanelia

Ohjeet

Vatkaa munat, siirappi ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen rasva munavaahtoon nokareina koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet, mausteet ja sooda ja lisää ne sekä ranskankerma tai jogurtti taikinaan. Anna taikinan kovettua viileässä.

Kaada taikina jauhotetulle työpöydälle ja paloittele. Taputtele palat noin puolen senttimetrin paksuisiksi ovaalinmuotoisiksi leiviksi ja siirrä ne leivinpaperoiduille pelleille. Paista 175 asteessa noin 8 minuuttia.

Sekoita tomusokeri ja vesi. Kuorruta jäähtyneiden pumpernikkeleiden sileä puoli seoksella ja viimeistele kaneliripotuksella. Anna kuorrutuksen kuivua ennen tarjoilua. Kuivan ja kovan kuorrutuksen saat kun sekoitat tomusokerin munavalkuaiseen. 

Vinkki!
Pumpernikkelit ovat oiva lahjaidea: pakkaa pumpernikkelit esim. laakeaan rasiaan (ei limittäin) ja kääri rasia sellofaaniin. Koristele nauhoin ja vie lahjaksi.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.