Pulladonitsit

14–16 kpl 1½ tuntia
Pulladonitsit valmistuvat käryttömästi ilman uppopaistoa ja donitsipellin sijaan uunipellillä.
Pulladonitsit
Arvioi: (47kpl)

Ainekset

  • 2 dl maitoa
  • 15 g tuorehiivaa (n. ⅓ pkt)
  • 1 kananmuna
  • 1 dl Dansukker Fariinisokeria
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • ½ tl suolaa
  • 7–8 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl (100 g) sulatettua voita

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Koristeluun

  • Dansukker Mansikanmakuista tomusokeria /
  • Dansukker Kaakaotomusokeria /
  • Dansukker Tomusokeria
  • sitruunamehua / vettä

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva joukkoon. Vatkaa joukkoon kananmuna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää noin puolet jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Alusta loput jauhot taikinaan käsin ja lisää loppuvaiheessa sulatettu voi. Lisää jauhoja niin, että taikinasta tulee kimmoisaa ja se irtoaa käsistä.

Kohota taikinaa lämpimässä leivinliinan alla n. 30 minuuttia. Leivo taikina pieniksi pulliksi ja tee pullan keskelle reikä pienellä pyöreällä muotilla tai sormella painaen. Suurenna reikää pyörittämällä rinkeliä etusormilla ympäri.

Nosta pullarinkelit uunipellille leivinpaperin päälle ja anna kohota vielä n. 20 minuuttia. Voitele pullarinkelit kananmunalla ja paista 220-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Jäähdytä pullat hyvin.

Valmista tomusokerista ja vedestä haluamasi väristä ja makuista sokerivesikuorrutusta kaavalla 2 dl tomusokeria + 1 rkl vettä. Kuorruta ja koristele pulladonitsit.

Reseptin on laatinut

Dansukker