Pulladonitsit

Pulladonitsit valmistuvat käryttömästi ilman uppopaistoa ja donitsipellin sijaan uunipellillä.

14–16 kpl

1½ tuntia

Arviot (89 kpl)

Ainekset

2 dl maitoa
15 g tuorehiivaa (n. ⅓ pkt)
1 kananmuna
1 dl Dansukker Fariinisokeria
1 tl jauhettua kardemummaa
½ tl suolaa
7–8 dl vehnäjauhoja
1 dl (100 g) sulatettua voita

Voiteluun

1 kananmuna

Koristeluun

Dansukker Tomusokeria

elintarvikeväriä
sitruunamehua / vettä

Ohjeet

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva joukkoon. Vatkaa joukkoon kananmuna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää noin puolet jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Alusta loput jauhot taikinaan käsin ja lisää loppuvaiheessa sulatettu voi. Lisää jauhoja niin, että taikinasta tulee kimmoisaa ja se irtoaa käsistä.

Kohota taikinaa lämpimässä leivinliinan alla n. 30 minuuttia. Leivo taikina pieniksi pulliksi ja tee pullan keskelle reikä pienellä pyöreällä muotilla tai sormella painaen. Suurenna reikää pyörittämällä rinkeliä etusormilla ympäri.

Nosta pullarinkelit uunipellille leivinpaperin päälle ja anna kohota vielä n. 20 minuuttia. Voitele pullarinkelit kananmunalla ja paista 220-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Jäähdytä pullat hyvin.

Valmista tomusokerista, väristä ja vedestä/sitruunamehusta haluamasi väristä sokerivesikuorrutusta kaavalla 2 dl tomusokeria + 1 rkl vettä. Kuorruta ja koristele pulladonitsit.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.