Ainekset
1/2 l vettä, maitoa tai porkkanamehua
25 g hiivaa
2 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
2 keskikokoista porkkanaa raasteena
1/2 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
4 dl sämpyläjauhoja
7 dl vehnäjauhoja
Ohjeet
Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Sekoita joukkoon siirappi, porkkanaraaste, oliiviöljy ja suola. Lisää jauhot ja vaivaa taikina tasaiseksi palloksi. Ripottele pinnalle hieman jauhoja ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinan alla.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja pyöritä tasakokoiseksi pötköksi. Jaa taikina kahteenkymmeneen palaan ja pyöritä sämpylöiksi. Kohota liinan alla. Paista 200-asteisessa uunissa viitisentoista minuuttia.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?