Porkkanamarmeladi

Porkkana saa seurakseen aprikooseja, sitruksia ja inkivääriä tässä oranssissa marmeladissa.

PT1H

1 tunti 20 minuuttia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 kg porkkanoita
2 rkl raastettua inkivääriä
2 dl vettä
200 g kuivattuja aprikooseja
1 uomusitruuna
3 luomuappelsiinia
2 dl Dansukker Fariinisokeria
330 g Dansukker Hillo-marmeladisokeria
(tai 500 g Dansukker Hillosokeria)

Ohjeet

Kuori ja raasta porkkanat ja pala tuoretta inkivääriä. Pese sitruuna ja appelsiinit huolellisesti. Lisää hedelmien raastettu kuori porkkanaraasteen joukkoon kattilaan.

Lisää vesi, lohkoiksi leikatut hedelmät sekä fariinisokeri. Keitä hiljalleen noin tunnin ajan, kunnes porkkana on pehmeää. Sekoita välillä ja lisää tarvittaessa vettä.

Soseuta seos tehosekoittajassa. Kaada sose uudelleen kattilaan. Lisää hillo-marmeladisokeri ja kuumenna kiehuvaksi ja keitä pari minuuttia. Jaa puhtaisiin, kuumiin tölkkeihin ja sulje kansilla.

Vinkki
Tarjoa porkkanamarmeladia porkkanaleivän kanssa. Lisää ½ litran sämpylätaikinaan ½ dl Dansukker Leipäsiirappia ja noin 5 dl porkkanaraastetta. Kohota taikina ja painele se uunipannulle. Leikkaa levy taikinapyörällä ruudukoksi ja paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!