Porkkanalaatikko

Joululaatikoista porkkanalaatikko on monen suosikki ja se kuuluu ehdottomasti suomalaiseen joulupöytään ja monin paikoin myös pitopöytään.

PT1H

2 ½ tuntia

Arviot (65 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

8 dl riisi- tai mannapuuroa
1,2 kg kypsäksi keitettyä porkkanaa tai valmista porkkanasurvosta pakasteesta
4 kananmunaa
4 dl kermaa
3/4 dl Dansukker Tummaa Siirappia
3 rkl voita tai margariinia
2 tl suolaa
1 tl jauhettua muskottipähkinää
Pinnalle
20 g voita tai margariinia
1/2 dl Dansukker Tummaa tai Vaaleaa Siirappia

Ohjeet

Sekoita soseutetut porkkanat haaleaan puuroon. Lisää kananmunat, kerma, siirappi, pehmeä rasva ja mausteet. Sekoita hyvin. Kaada seos uunivuokaan. Vedä jääkaappikylmästä rasvasta juustohöylällä muutama lastu laatikon päälle ja valuta siirappiraidat pinnalle. Paista uunissa 150–175 °C 60–90 minuuttia.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?