Ainekset
4 munaa
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 dl Dansukker Tummaa siirappia
4 keskikokoista porkkanaa
4 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
½ tl kardemummaa
½–1 tl kanelia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 dl sulatettua voita, margariinia tai öljyä
Pinnalle
200 g tuorejuustoa
4 dl Dansukker Tomusokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl luomulimetin kuoriraastetta
Ohjeet
Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon sokeri ja siirappi. Kuori ja raasta porkkanat.
Lisää kulhoon porkkanaraaste, gluteeniton jauhoseos, leivinjauhe, mausteet ja rasva. Sekoita taikina tasaiseksi.
Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin tunti. Anna kakun jäähtyä ja nosta tarjoiluvadille.
Valmista kuorrute. Vatkaa tuorejuuston joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri ja hyvin pestyn limetin kuoriraaste. Levitä kuorrute jäähtyneen porkkanakakun pinnalle hieman epätasaisesti. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.
Vinkki!
Porkkanakakku säilyy mehevänä useamman päivän. Voit valmistaa kakun juhliin jo etukäteen, mutta tee kuorrutus vasta tarjoilupäivänä.
Vinkki!
Käytä maidottomaan porkkanakakkuun öljyä ja kuorrutukseen esim. soijatuorejuustoa tai vaahdotettua kaurapohjaista vispikermaa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?