Porkkanakakku, gluteeniton

Kuorrutettu porkkanakakku on herkkua myös gluteenittomana ja maidottomana.

10–12 annosta

PT1H

1½ tuntia

Arviot (77 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

4 munaa
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 dl Dansukker Tummaa siirappia
4 keskikokoista porkkanaa
4 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
½ tl kardemummaa
½–1 tl kanelia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 dl sulatettua voita, margariinia tai öljyä
 

Pinnalle
200 g tuorejuustoa
4 dl Dansukker Tomusokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl luomulimetin kuoriraastetta

Ohjeet

Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon sokeri ja siirappi. Kuori ja raasta porkkanat.

Lisää kulhoon porkkanaraaste, gluteeniton jauhoseos, leivinjauhe, mausteet ja rasva. Sekoita taikina tasaiseksi.

Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin tunti. Anna kakun jäähtyä ja nosta tarjoiluvadille.

Valmista kuorrute. Vatkaa tuorejuuston joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri ja hyvin pestyn limetin kuoriraaste. Levitä kuorrute jäähtyneen porkkanakakun pinnalle hieman epätasaisesti. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.

Vinkki!
Porkkanakakku säilyy mehevänä useamman päivän. Voit valmistaa kakun juhliin jo etukäteen, mutta tee kuorrutus vasta tarjoilupäivänä.

Vinkki!
Käytä maidottomaan porkkanakakkuun öljyä ja kuorrutukseen esim. soijatuorejuustoa tai vaahdotettua kaurapohjaista vispikermaa. 
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.