Porkkanakakku, gluteeniton

Kuorrutettu porkkanakakku on herkkua myös gluteenittomana ja maidottomana.

10–12 annosta

PT1H

1½ tuntia

Arviot (77 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

4 munaa
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 dl Dansukker Tummaa siirappia
4 keskikokoista porkkanaa
4 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
½ tl kardemummaa
½–1 tl kanelia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 dl sulatettua voita, margariinia tai öljyä
 

Pinnalle
200 g tuorejuustoa
4 dl Dansukker Tomusokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl luomulimetin kuoriraastetta

Ohjeet

Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon sokeri ja siirappi. Kuori ja raasta porkkanat.

Lisää kulhoon porkkanaraaste, gluteeniton jauhoseos, leivinjauhe, mausteet ja rasva. Sekoita taikina tasaiseksi.

Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin tunti. Anna kakun jäähtyä ja nosta tarjoiluvadille.

Valmista kuorrute. Vatkaa tuorejuuston joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri ja hyvin pestyn limetin kuoriraaste. Levitä kuorrute jäähtyneen porkkanakakun pinnalle hieman epätasaisesti. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.

Vinkki!
Porkkanakakku säilyy mehevänä useamman päivän. Voit valmistaa kakun juhliin jo etukäteen, mutta tee kuorrutus vasta tarjoilupäivänä.

Vinkki!
Käytä maidottomaan porkkanakakkuun öljyä ja kuorrutukseen esim. soijatuorejuustoa tai vaahdotettua kaurapohjaista vispikermaa. 
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?