Porkkanakakku

Ihana porkkanakakku kuorrutetaan maustamattomalla tai appelsiinituorejuustolla seuraavana päivänä.

PT55M

1 tunti + 12 tuntia

Arviot (98 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

200 g voita tai margariinia
2 dl Dansukker Fariinisokeria tai Ruokokidesokeria
2 kananmunaa
200 g raastettua porkkanaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl inkivääriä
2 tl Dansukker Kanelisokeria
1 dl mantelijauhetta

Kuorrutus
200 g maustamatonta tai appelsiininmakuista tuorejuustoa
1 dl Dansukker Tomusokeria
½ dl juoksevaa rasvaa tai voisulaa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Ohjeet

Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Voitele ja korppujauhota pitkänomainen kakkuvuoka tai laakea uunivuoka. Sekoita vehnäjauhot, sooda, leivinjauhe, inkivääri ja kanelisokeri keskenään.

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja fariinisokeri. Lisää munat yksitellen, hyvin sekoittaen joukkoon. Lisää jauhoseos, porkkanaraaste ja mantelijauhe. Kaada seos vuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Kumoa kypsä kakku ja anna sen jäähtyä seuraavaan päivään.

Sekoita kuorrutuksen ainekset ja levitä seos kakulle.

Kakun voi koristella sokerikyllästetyillä porkkana- ja appelsiinisuikaleilla. Mittaa desilitra karkeaa porkkanaraastetta, yhden luomuappelsiinin kuorisuikaleet sekä desilitra sokeria ja appelsiinimehua kattilaan. Keitä kunnes neste on haihtunut.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?