Porkkanakakku tuorejuustokuorrutteella - Dansukker

Porkkanakakku

1 tunti + 12 tuntia
Ihana porkkanakakku kuorrutetaan maustamattomalla tai appelsiinituorejuustolla seuraavana päivänä.
Porkkanakakku
Arvioi: (88kpl)

Ainekset

  • 200 g voita tai margariinia
  • 2 dl Dansukker Fariinisokeria tai Ruokokidesokeria
  • 2 kananmunaa
  • 200 g raastettua porkkanaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl inkivääriä
  • 2 tl Dansukker Kanelisokeria
  • 1 dl mantelijauhetta

Kuorrutus

  • 200 g maustamatonta tai appelsiininmakuista tuorejuustoa
  • 1 dl Dansukker Tomusokeria
  • ½ dl juoksevaa rasvaa tai voisulaa
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Voitele ja korppujauhota pitkänomainen kakkuvuoka tai laakea uunivuoka. Sekoita vehnäjauhot, sooda, leivinjauhe, inkivääri ja kanelisokeri keskenään.

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja fariinisokeri. Lisää munat yksitellen, hyvin sekoittaen joukkoon. Lisää jauhoseos, porkkanaraaste ja mantelijauhe. Kaada seos vuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Kumoa kypsä kakku ja anna sen jäähtyä seuraavaan päivään.

Sekoita kuorrutuksen ainekset ja levitä seos kakulle.

Kakun voi koristella sokerikyllästetyillä porkkana- ja appelsiinisuikaleilla. Mittaa desilitra karkeaa porkkanaraastetta, yhden luomuappelsiinin kuorisuikaleet sekä desilitra sokeria ja appelsiinimehua kattilaan. Keitä kunnes neste on haihtunut.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;