Porkkanakakku

Ihana porkkanakakku kuorrutetaan maustamattomalla tai appelsiinituorejuustolla seuraavana päivänä.

PT55M

1 tunti + 12 tuntia

Arviot (98 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

200 g voita tai margariinia
2 dl Dansukker Fariinisokeria tai Ruokokidesokeria
2 kananmunaa
200 g raastettua porkkanaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl inkivääriä
2 tl Dansukker Kanelisokeria
1 dl mantelijauhetta

Kuorrutus
200 g maustamatonta tai appelsiininmakuista tuorejuustoa
1 dl Dansukker Tomusokeria
½ dl juoksevaa rasvaa tai voisulaa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Ohjeet

Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Voitele ja korppujauhota pitkänomainen kakkuvuoka tai laakea uunivuoka. Sekoita vehnäjauhot, sooda, leivinjauhe, inkivääri ja kanelisokeri keskenään.

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja fariinisokeri. Lisää munat yksitellen, hyvin sekoittaen joukkoon. Lisää jauhoseos, porkkanaraaste ja mantelijauhe. Kaada seos vuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Kumoa kypsä kakku ja anna sen jäähtyä seuraavaan päivään.

Sekoita kuorrutuksen ainekset ja levitä seos kakulle.

Kakun voi koristella sokerikyllästetyillä porkkana- ja appelsiinisuikaleilla. Mittaa desilitra karkeaa porkkanaraastetta, yhden luomuappelsiinin kuorisuikaleet sekä desilitra sokeria ja appelsiinimehua kattilaan. Keitä kunnes neste on haihtunut.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.