Ainekset
Porkkanataikina
100 g voita tai margariinia
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
oranssia karamelliväriä (tai keltaista ja punaista)
3 kananmunaa
2 ¾ dl vehnäjauhoja
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 ½ dl ohutta porkkanaraastetta (1 keskikokoinen porkkana)
Vuoan voiteluun
voita tai margariinia
korppujauhoja
Suklaataikina
250 g voita tai margariinia
2 ½ dl Dansukker Ruokokidesokeria
4 kananmunaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
¾ dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
100 g tummaa suklaata rouhittuna
1 dl maitoa
Kuorrutus
50 g pehmeää voita tai margariinia
50 g tummaa suklaata
2 dl Dansukker Tomusokeria
1–2 rkl kermaa
Koristeluun
75 g vihreää sokerimassaa tai marsipaania
Ohjeet
Valmista koristeluun tarvittavat vihreät lehdet ja naatinpätkät sokerimassasta tai marsipaanista edellisenä päivänä, jotta ne ehtivät kovettua.
Porkkanataikina
Leivinpaperoi noin 21 x 31 cm:n kokoinen uunipelti tai -vuoka. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva, sokeri ja karamelliväri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen, koko ajan hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut ja siivilöidyt kuivat aineet ja huoneenlämpöinen tuorejuusto vuorotellen vaahtoon. Lisää tarvittaessa karamelliväriä riittävän vahvan oranssin aikaansaamiseksi. Pyöräytä ohut porkkanaraaste lastalla taikinaan ja kaada taikina uunipellille, tasoita pinta. Paista uunissa 180 asteessa 25–30 minuuttia.
Painele jäähtynyt kakkulevy muotilla tai leikkaa se porkkanan muotoisiksi litteiksi paloiksi, korkeus 5–5 ½ cm. (Käytä jäljelle jääneet porkkanakakkulevyn rippeet trifleen tai tee pikkuisia suupalaleivoksia).
Voitele ja korppujauhota pitkänomainen (30 x 11,5 cm / 2,2 l) kakkuvuoka. Aseta kakkuporkkanat tiiviiseen riviin vuoan keskelle tyvipuoli pohjaan päin.
Suklaataikina
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja ruokokidesokeri vaaleaksi vaahdoksi, lisää kananmunat yksitellen koko ajan ripeästi vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut, siivilöidyt kuivat aineet sekä suklaarouhe ja maito vaahtoon. Annostele taikina vuokaan ”porkkanoiden” päälle, tasoita pinta niin että ne peittyvät. Paista uunissa 180 asteessa 70–90 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys suklaakakkuosasta ennen uunista ottamista. Jäähdytä 15 minuuttia ja kumoa kakku tarjoiluvadille.
Sulata kuorrutuksen rasva ja lisää suklaapalat joukkoon. Sekoita tomusokeri joukkoon ja lisää kermaa sen verran että saat hyvin levitettävän, hiukan valuvan kuorrutuksen. Kuorruta jäähtyneen kakun pinta ja koristele kakku pienillä vihreillä lehdillä ja naatinpätkillä.
Vinkki!
Halutessasi voit kostuttaa kakun. Mittaa kattilaan puoli desiä sokeria, saman verran rommia tai viskiä ja desin verran vettä. Kiehauta. Kastele lämmin kakku kuumalla liemellä ja anna kosteuden imeytyä. Kuorruta ja koristele jäähtyneenä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku
Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut
Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta
Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään
Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset
Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!
Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.