Porkkanainen suklaakakku

Leivo jotain erilaista: tämä suklainen piilokuviokakku kätkee sisäänsä yllätysporkkanan.

20 palaa

PT1H

2 tuntia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Porkkanataikina
100 g voita tai margariinia
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
oranssia karamelliväriä (tai keltaista ja punaista)
3 kananmunaa
2 ¾ dl vehnäjauhoja
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 ½ dl ohutta porkkanaraastetta (1 keskikokoinen porkkana)

Vuoan voiteluun
voita tai margariinia
korppujauhoja

Suklaataikina
250 g voita tai margariinia
2 ½ dl Dansukker Ruokokidesokeria
4 kananmunaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
¾ dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
100 g tummaa suklaata rouhittuna
1 dl maitoa

Kuorrutus
50 g pehmeää voita tai margariinia
50 g tummaa suklaata
2 dl Dansukker Tomusokeria
1–2 rkl kermaa

Koristeluun
75 g vihreää sokerimassaa tai marsipaania

Ohjeet

Valmista koristeluun tarvittavat vihreät lehdet ja naatinpätkät sokerimassasta tai marsipaanista edellisenä päivänä, jotta ne ehtivät kovettua. 

Porkkanataikina
Leivinpaperoi noin 21 x 31 cm:n kokoinen uunipelti tai -vuoka. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva, sokeri ja karamelliväri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen, koko ajan hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut ja siivilöidyt kuivat aineet ja huoneenlämpöinen tuorejuusto vuorotellen vaahtoon. Lisää tarvittaessa karamelliväriä riittävän vahvan oranssin aikaansaamiseksi. Pyöräytä ohut porkkanaraaste lastalla taikinaan ja kaada taikina uunipellille, tasoita pinta. Paista uunissa 180 asteessa 25–30 minuuttia.

Painele jäähtynyt kakkulevy muotilla tai leikkaa se porkkanan muotoisiksi litteiksi paloiksi, korkeus 5–5 ½ cm. (Käytä jäljelle jääneet porkkanakakkulevyn rippeet trifleen tai tee pikkuisia suupalaleivoksia).

Voitele ja korppujauhota pitkänomainen (30 x 11,5 cm / 2,2 l) kakkuvuoka. Aseta kakkuporkkanat tiiviiseen riviin vuoan keskelle tyvipuoli pohjaan päin.

Suklaataikina
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja ruokokidesokeri vaaleaksi vaahdoksi, lisää kananmunat yksitellen koko ajan ripeästi vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut, siivilöidyt kuivat aineet sekä suklaarouhe ja maito vaahtoon. Annostele taikina vuokaan ”porkkanoiden” päälle, tasoita pinta niin että ne peittyvät. Paista uunissa 180 asteessa 70–90 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys suklaakakkuosasta ennen uunista ottamista. Jäähdytä 15 minuuttia ja kumoa kakku tarjoiluvadille.

Sulata kuorrutuksen rasva ja lisää suklaapalat joukkoon. Sekoita tomusokeri joukkoon ja lisää kermaa sen verran että saat hyvin levitettävän, hiukan valuvan kuorrutuksen. Kuorruta jäähtyneen kakun pinta ja koristele kakku pienillä vihreillä lehdillä ja naatinpätkillä.

Vinkki!
Halutessasi voit kostuttaa kakun. Mittaa kattilaan puoli desiä sokeria, saman verran rommia tai viskiä ja desin verran vettä. Kiehauta. Kastele lämmin kakku kuumalla liemellä ja anna kosteuden imeytyä. Kuorruta ja koristele jäähtyneenä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.