Porkkanainen suklaakakku

Leivo jotain erilaista: tämä suklainen piilokuviokakku kätkee sisäänsä yllätysporkkanan.

20 palaa

PT1H

2 tuntia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Porkkanataikina
100 g voita tai margariinia
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
oranssia karamelliväriä (tai keltaista ja punaista)
3 kananmunaa
2 ¾ dl vehnäjauhoja
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 ½ dl ohutta porkkanaraastetta (1 keskikokoinen porkkana)

Vuoan voiteluun
voita tai margariinia
korppujauhoja

Suklaataikina
250 g voita tai margariinia
2 ½ dl Dansukker Ruokokidesokeria
4 kananmunaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
¾ dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
100 g tummaa suklaata rouhittuna
1 dl maitoa

Kuorrutus
50 g pehmeää voita tai margariinia
50 g tummaa suklaata
2 dl Dansukker Tomusokeria
1–2 rkl kermaa

Koristeluun
75 g vihreää sokerimassaa tai marsipaania

Ohjeet

Valmista koristeluun tarvittavat vihreät lehdet ja naatinpätkät sokerimassasta tai marsipaanista edellisenä päivänä, jotta ne ehtivät kovettua. 

Porkkanataikina
Leivinpaperoi noin 21 x 31 cm:n kokoinen uunipelti tai -vuoka. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva, sokeri ja karamelliväri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen, koko ajan hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut ja siivilöidyt kuivat aineet ja huoneenlämpöinen tuorejuusto vuorotellen vaahtoon. Lisää tarvittaessa karamelliväriä riittävän vahvan oranssin aikaansaamiseksi. Pyöräytä ohut porkkanaraaste lastalla taikinaan ja kaada taikina uunipellille, tasoita pinta. Paista uunissa 180 asteessa 25–30 minuuttia.

Painele jäähtynyt kakkulevy muotilla tai leikkaa se porkkanan muotoisiksi litteiksi paloiksi, korkeus 5–5 ½ cm. (Käytä jäljelle jääneet porkkanakakkulevyn rippeet trifleen tai tee pikkuisia suupalaleivoksia).

Voitele ja korppujauhota pitkänomainen (30 x 11,5 cm / 2,2 l) kakkuvuoka. Aseta kakkuporkkanat tiiviiseen riviin vuoan keskelle tyvipuoli pohjaan päin.

Suklaataikina
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja ruokokidesokeri vaaleaksi vaahdoksi, lisää kananmunat yksitellen koko ajan ripeästi vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut, siivilöidyt kuivat aineet sekä suklaarouhe ja maito vaahtoon. Annostele taikina vuokaan ”porkkanoiden” päälle, tasoita pinta niin että ne peittyvät. Paista uunissa 180 asteessa 70–90 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys suklaakakkuosasta ennen uunista ottamista. Jäähdytä 15 minuuttia ja kumoa kakku tarjoiluvadille.

Sulata kuorrutuksen rasva ja lisää suklaapalat joukkoon. Sekoita tomusokeri joukkoon ja lisää kermaa sen verran että saat hyvin levitettävän, hiukan valuvan kuorrutuksen. Kuorruta jäähtyneen kakun pinta ja koristele kakku pienillä vihreillä lehdillä ja naatinpätkillä.

Vinkki!
Halutessasi voit kostuttaa kakun. Mittaa kattilaan puoli desiä sokeria, saman verran rommia tai viskiä ja desin verran vettä. Kiehauta. Kastele lämmin kakku kuumalla liemellä ja anna kosteuden imeytyä. Kuorruta ja koristele jäähtyneenä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!