Pistaasitoffee - Dansukker

Pistaasitoffee

n. 45 kpl n. 45 min. + 1 vrk jähmettymiseen
Mausta kermatoffee pistaasipähkinöillä – katso ohje! Itse tehty pistaasitoffee on mainio makeinen itselle tai sopiva herkkulahja ystävälle
Pistaasitoffee
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 100 g voita
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 1/2 dl Dansukker Luomusokeria
  • 1 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
  • 2 rkl Dansukker Glukoosisiirappia
  • 50 g pistaasipähkinöitä rouhittuna

1. Vuoraa kuumaa kestävä vuoka (n. 18x25 cm) leivinpaperilla, sipaise paperin pintaan hieman ruokaöljyä.

2. Sulata voi paksupohjaisessa ja korkeareunaisessa kattilassa. Lisää kerma, sokeri ja siirapit. Keitä välillä sekoittaen, kunnes seoksen lämpötila on 125 °C. Tai tee pallokoe*.

3. Lisää pistaasipähkinärouhe. Kaada toffeeseos vuokaan. Anna jäähtyä 1 vrk ja leikkaa paloiksi. Halutessasi kääri palat leivinpaperiin tai sellofaaniin.

*Pallokoe:

Tiputa muutama tippa kuumaa makeismassaa lasilliseen jääkylmää vettä. Jos massasta saa pyöriteltyä kiinteän pallon, on toffeeseos valmis. Keittoaika on noin 20–30 minuuttia. Keittoaikaan vaikuttaa mm. keittolämpö ja kattilan koko.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;