Pirteä karviaishillo

Pirteä karviaishillo
Arvioi: (26kpl)

Ainekset

1/2 kg karviaisia
1/2 pkt (165 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria
(1/2 dl vettä)

Napsi saksilla karat pois marjoista (jos laiskottaa, jätä työvaihe väliin). Huuhdo marjat.

Soseuta ne halutessasi sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Kaada marjat ja sokeri kasariin. Lisää 1/2 dl vettä, mikäli käytät kokonaisia marjoja. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sosetta 2–3 minuuttia sekoittaen. Kokonaisten marjojen keittoaika on 10–15 minuuttia. Kuori vaahto. Kaada hillo kuumiin, hyvin pestyihin pieniin purkkeihin. Sulje tölkit. Säilytä viileässä ja avattu purkki jääkaapissa.

Vinkki!
Samalla lailla voit valmistaa hillon/marmeladin mustaherukoista. Kummatkin hillot maistuvat lihan ja broilerin kera ja jälkiruokana esim. vaniljajäätelön, pannarin tai lettujen kanssa. Sopivat hyvin myös täytekakun väliin.

Resepti: Ruokatoimittaja Kati Nappa / Hillosokeri 20 vuotta

Reseptin on laatinut

Dansukker